Entra en vigor la nova normativa de qualitat del pa

L'etiquetatge dels diferents tipus de pa és més estricte i s'amplia l'abast de l'IVA superreduït del 4%

Diferents tipus de pa.
Diferents tipus de pa. | Europa Press
NacióDigital
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 8:49h

La nova normativa de qualitat del pa ja està en marxa. Ha entrat en vigor aquest dilluns i afecta directament a l'etiquetatge que es trobaran tots els usuaris de l'Estat a l'hora de comprar als forns i els supermercats.

La norma de qualitat del pa contempla requisits més estrictes per considerar un pa integral, ja que exigeix que el 100% de la farina emprada sigui integral. També es concreta la definició de massa mare, que es preserva a un tipus d'elaboració que limita l'ús de llevats industrials, i s'estableixen els requisits per a utilitzar la denominació "elaborat amb massa mare".

A més, s'introdueix una nova definició del pa comú, que inclou pans elaborats amb un altre tipus de farines diferents de la del blat, permetent així l'ús de farines integrals o segó. Un dels canvis més evidents que els usuaris notaran a partir d'aquest dilluns és que per aquests darrers pans ja s'aplicarà l'IVA superreduït, el 4%. Fins ara era del 10%.

La classificació del pa queda fixada de la següent manera:

Pa integral:
 Ha d'estar fet amb farina exclusivament integral i ha de detallar els noms dels cereals que s'han utilitzar per elaborar-la.

Pa integral X%: És el cas d'aquells pans que no s'hagin fet només amb farina integral. Hauran d'incloure el percentatge de farina integral que contenen.

Pa multicereal: Elaborat amb diverses farines -tres o més-, de les quals almenys dues han de procedir de cereals. Les farines majoritàries hauran d'estar, mínim, en un 10% de proporció del total. Les farines cereals han de representar el 30% o més... mai menys.

Pa de llenya: Haurà d'haver-se cuit en un forn que utilitzi la llenya com a combustible.


Consulta, a continuació, el contingut de la nova normativa detallat al BOE

BOE nova normativa del pa. by naciodigital on Scribd