Un conductor del servei de neteja de Manresa, traslladat a l'hospital per un cop de calor mentre treballava

La CGT denuncia que la majoria de vehicles del servei de sanejament o no tenen aire condicionat o el tenen espatllat i l'empresa no els repara

Una ambulància del SEM traslladan t el treballador a l'hospital
Una ambulància del SEM traslladan t el treballador a l'hospital | Cedida
29 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:37h
El conductor d'un vehicle escombra del servei de sanejament de Manresa ha hagut de ser traslladat d'urgències a l'hospital en una ambulància del SEM aquest dissabte al migdia després de patir un cop de calor a l'interior del vehicle mentre treballava. El vehicle té l'aire condicionat espatllat des de fa dies, segons denuncien fonts sindicals, i l'empresa no el repara.

El cop de calor ha tingut lloc poc abans del canvi de torn de les 12 del migdia quan el treballador arribava a la seu de la coordinació del servei, al polígon de Bufalvent,  totalment col·lapsat per la calor. Els responsables del servei, seguint indicacions mèdiques fins que arribava l'ambulància, han dutxat l'afectat per fer-li baixar l'impacte del cop i posteriorment ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu en ambulància.

La CGT denuncia un parc de vehicles sense aire condicionat

La CGT denuncia que la major part del parc de vehicles del servei de sanejament de Manresa o no té aire condicionat o el té espatllat i l'empresa no els arregla. En episodis de calor com el que s'està patint actualment, a dins dels vehicles es treballa amb temperatures que s'acosten als 50ºC, sobretot en els torns de migdia.

La neteja i recollida de brossa de Manresa és una concessió de la UTE Sanejament de Manresa que actualment es troba en ple traspàs a FCC després que Grup Soler li hagi venut la seva part. El canvi serà efectiu aquest dilluns, 1 de juliol.