Teatre

Convocat el primer Premi «El Galliner de textos teatrals», dins dels Premis Lacetània d'Òmnium

Es premiarà una obra de teatre inèdita que no hagi estat publicada ni representada públicament

per Redacció, 28 de juny de 2019 a les 11:41 |
Alguns dels membres de cada entitat que participa en els Premis Lacetània 2019 | JOP
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'associació Cultural El Galliner de Manresa impulsa la primera edició del Premi El Galliner de textos teatrals, inclosa dins del cartell de la 37a edició dels Premis Lacetània que convoca Òmnium Bages, i que aquest any passen a denominar-se Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, amb nous premis de l'àmbit artístic. 

El Galliner premiarà una obra de teatre inèdita que no hagi estat publicada ni representada públicament i oferirà com a premi la posada en escena/dramatització de l'obra, en una data que serà coordinada per l'Associació Cultural El Galliner i Manresana d'Equipaments Escènics. El termini de presentació de propostes acaba el dia 18 d'octubre. 


Els premis Lacetània es lliuraran en una gala al teatre Conservatori durant la 2a quinzena de novembre, una setmana abans de l'acte de proclamació del premi Bages de Cultura, que es continuarà fent al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa el darrer divendres del mateix mes.

Aquest any el cartell dels Lacetània inclou nous premis, a part del que convoca El Galliner. És el cas del  Premi a la Projecció artística, enguany en la modalitat Ceràmica, convocat pel Cercle Artístic de Manresa; el  Premi La Crica de Circ, convocat per La Crica, i el  Premi Empremta, convocat per Òmnium en reconeixement a una iniciativa de país, personal o col·lectiva. D'altra banda, el  Premi Bages de Narrativa Jove, que va lliurar Òmnium Bages-Moianès per primera vegada el maig de l'any passat, s'incorpora també al cartell dels premis Lacetània. Continuen formant part de la convocatòria el  Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central, el  Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana, el  Premi Regió7 de Comunicació  i el  Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves.


Bases del premi El Galliner de textos teatrals

1. Es podran presentar obres de teatre d'una durada prevista mínima de 60 minuts (en queden excloses les obres de microteatre i els reculls d'escenes inconnexes); inèdites, que no hagin estat publicades ni representades públicament; de tema lliure i escrites en català. 

2. El jurat serà format per una comissió formada per dos membres de l'Associació Cultural El Galliner, dos membres d'Òmnium Bages-Moianès i un professional de l'àmbit teatral (dramaturg/a-director/a). 

3. El jurat tindrà la capacitat de declarar el premi desert. 

4. El premi consistirà en la lectura dramatitzada de l'obra. La posada en escena/dramatització del text i la tria dels participants en la lectura serà coordinada pel Galliner/Kursaal. 

5. La lectura dramatitzada de l'obra guanyadora es portarà a terme en una data per determinar per l'organització. 

6. Per participar al premi caldrà presentar una còpia de l'obra enquadernada, impresa en mida DIN4, amb el títol a la portada, i un llapis de memòria amb l'obra completa, sense cap referència a l'autoria (el nom de la persona autora no ha d'aparèixer enlloc), tot junt dins un sobre tancat a l'exterior del qual haurà de constar el títol de l'obra i, a dins, nom i cognoms de l'autor/a, domicili, telèfon i adreça electrònica. 

7. Els requisits especificats en el punt anterior s'hauran de lliurar, fins al dia 18 d'octubre de 2019, a les oficines de la 4a planta del teatre Kursaal, al passeig de Pere III 35, 08242 Manresa. 

8. La participació en aquest premi pressuposa l'acceptació de les bases que el regulen. 

9. L'entitat promotora del premi es reserva el dret de resoldre qualsevol incidència que es pugui presentar no prevista en aquestes bases.

 

Participació