Jutgen sis joves per violar una noia de 14 anys en una fàbrica abandonada de Manresa

Fiscalia els demana entre 10 i 19 anys i mig de presó per abús sexual, malgrat que hi va haver penetració vaginal i bucal en grup

Fàbrica abandonada on van succeir els fets
Fàbrica abandonada on van succeir els fets | GSV
28 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:59h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper dimarts sis joves per haver penetrat vaginalment i bucal una menor de 14 anys en una fàbrica abandonada de Manresa on s'hi havia celebrat una festa no autoritzada, i un setè jove per no haver-ho impedit "tot i que podia haver-ho fet".

La Fiscalia demana per als sis acusats principals, penes que oscil·len entre els 10 i els 12 anys de presó per abús sexual, tot i que considera provat que tots ells van penetrar la noia vaginalment i dos d'ells també oralment. A banda, un dels inculpats també s'enfronta a 7 anys i mig de presó més per tres delictes d'obstrucció a la justícia.

Cronologia dels fets

Segons l'escrit de l'acusació, al qual ha tingut accés NacióManresa, la nit del 29 d'octubre de 2016, els set joves es van dirigir a una festa no autoritzada que se celebrava en una fàbrica abandonada al Camí de la Torre d'en Vinyes, a la part de darrere de la FUB. A la festa hi havia una vintena de joves, la majoria dels quals menors d'edat.

Tal com narra el mateix relat, la víctima havia arribat a la festa al voltant de les 10 de la nit, amb dues ampolles de whisky i llaunes de Red Bull que s'havia anat bevent al llarg de la vetllada. Cap a la mitjanit, ella i dos menors més van marxar de la festa, però hi van tornar una hora més tard, quan tots els menors havien marxat i només quedaven els set acusats.

La noia va continuar bevent i també va fumar marihuana, fins que en un moment donat, un dels acusats se la va endur a una dependència contigua i "essent plenament conscient de la seva edat i de l'estat d'embriaguesa en què es trobava", la va penetrar vaginalment.

Al cap d'una estona, el noi va sortir a l'estança comuna i va instar els altres acusats a entrar-hi per penetrar-la, fet que van consumar cinc dels joves, mentre que un sisè s'ho va quedar mirant mentre es masturbava. Tots ells, segons la Fiscalia, eren conscients de l'edat de la víctima i del seu estat d'embriaguesa. Un d'ells, amb una pistola de fogueig, va amenaçar els altres menors perquè no fessin res per oposar-s'hi.

Posteriorment, quan ja eren 2/4 de 4 de la matinada i només quedaven dos dels acusats i dues menors, van penetrar la víctima per via bucal.

L'escrit de Fiscalia, a més a més, apunta que en els dies posteriors un dels acusats va trucar la víctima i els altres dos menors que l'acompanyaven tot amenaçant-los que si deien la veritat actuant com a testimonis "podrien tenir problemes".

Fiscalia demana penes per abús sexual tot i la penetració

Per tot plegat, la Fiscalia demana 12 anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat sobre menor per als dos acusats que van penetrar vaginalment i bucal la jove. A un d'ells, el que va trucar els menors posteriorment perquè no declaressin, també li demana tres condemnes de 2 anys i mig de presó per obstrucció a la justícia, de manera que acumularia 19 anys i mig.

Per als altres quatre acusats, la Fiscalia demana penes de 10 anys de presó per a cada un d'ells per un delicte d'abús sexual a un menor. Un d'ells, el que va mostrar la pistola de fogueig als menors, també s'enfronta a un any i mig més de condemna per un delicte d'amenaces.

Finalment, per a l'únic acusat que no va penetrar la noia, la Fiscalia demana una pena de multa de 18 mesos a raó d'una quota diària de 8 euros pel delicte d'omissió del deure d'impedir delictes.

La demanda de Fiscalia inclou una indemnització a la menor de 15.000 euros que s'hauran de pagar conjuntament i solidària per part dels sis acusats principals, i el pagament de les costes judicials. Així mateix també se'ls dicta una ordre d'allunyament respecte la víctima.

Només un dels set acusats es troba en presó preventiva per aquests fets, des de novembre de 2016.