L'exposició d'artistes manresans reobre les portes amb una visita guiada al convent de les Caputxines

Ha estat tancada des de dimarts en senyal de dol per la mort de Ramon Payàs, un dels impulsors del projecte

Presentació de l'exposició el passat 10 de juny
Presentació de l'exposició el passat 10 de juny | AFT
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:23h
Després de tancar uns dies en senyal de dol per la defunció de Ramón Payàs, una de les persones impulsores del projecte, l'exposició Artistes i paisatges manresans, organitzada per l'Institut Cal Gravat al convent de les Caputxines, obrirà de nou aquest divendres a la tarda les seves portes al públic. 

Inaugurada el passat 14 de juny, la mostra exhibeix l'obra d'una trentena de pintors vinculats amb la ciutat i, fins a dia d'avui, ha estat molt concorreguda. Aquesta cap de setmana serà la darrera ocasió per a poder visitar-la i per això s'ha preparat una activitat extraordinària pel proper dissabte 29 de juny al matí, que consistirà en una visita guiada a l'exposició a càrrec dels alumnes de l'Institut i el seu comissari, que inclourà també, de forma excepcional, l'accés al claustre del convent, que alberga un conjunt de capitells i columnes procedents de l'antic monestir cistercenc de Valldaura, i a la seva biblioteca. Una ocasió única per conèixer una mica més a fons tant la mostra d'artistes com la història del convent de les Caputxines. 

Cal recordar que l’exposició Artistes i paisatges manresans és un projecte cultural inèdit que neix com a resultat de la complicitat entre diferents entitats i col·lectius de la ciutat que han articulat un projecte que fa de l’art i del manresanisme la seva senya identitària. 

Des de l'Aula d'arts de Cal Gravat han volgut reivindicar el llegat de la pintura d'ofici amb arrels manresanes, impulsant aquest projecte expositiu. Una mostra que recull prop d'una quarantena d'obres, d'estils i sensibilitats diverses, vinculades amb la capital bagenca. El treball realitzat pels estudiants ha estat cercar i recopilar l'obra d'un conjunt de pintors manresans, reconstruir les seves biografies artístiques i analitzar els trets estilístics essencials de les seves obres exposades. Un treball que s'ha fet accessible a tots els visitants gràcies als codis QR que s'han incorporat a les fitxes tècniques de cada obra i que serveixen de suport documental i informatiu a l’exposició. 

Una part important de les obres exposades, totes elles provinents de col·leccions particulars i de pintors ja difunts, s'han posat a la venda en benefici de la comunitat del convent de les Caputxines, cosa que suposa també una ocasió excepcional d'adquirir algunes obres d'artistes que no es troben habitualment en el mercat artístic i contribuir, alhora, a donar suport a la pervivència de la comunitat de Caputxines a Manresa. 

Els horaris de visita de les darreres jornades de l'exposició són: 

- Divendres 28 de juny, de 18 a 20.30h
- Dissabte 29 de juny, matí: visita guiada i accés al claustre i biblioteca del convent (11-13h) / tarda: visita lliure exposició ( 18 a 20.30h)
- Diumenge 30 de juny, matí: d'11 a 13h/ tarda: de 18 a 21h