El premiat «Escapa't de la llengua» de l'escola Serra i Hunter s'exposarà al Museu del Joguet de Figueres

El joc, que va guanyar la cinquena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, es podrà veure a partir d'aquest dissabte

Alumnes del Serra i Hunter de Manresa jugant a l''Escapa't de la llengua'
Alumnes del Serra i Hunter de Manresa jugant a l''Escapa't de la llengua' | CEIP Serra i Hunter
NacióManresa
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:51h
El Museu del Joguet de Figueres exposarà, a partir d'aquest dissabte, 29 de juny, Escapa't de la llengua, el joc ideat pels alumnes de 5è de primària de l'escola Serra i Hunter de Manresa que el passat dia 2 va rebre el primer premi de la cinquena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català impulsat per la Plataforma per la Llengua. Es tracta d'una proposta ambientada en un escape room l'objectiu principal de la qual és resoldre, en una hora com a màxim, diversos enigmes de llengua catalana mitjançant el treball cooperatiu i en grup.

Escapa't de la llengua, a banda d'incorporar molts vessants de la llengua catalana, també conté una part més tecnològica, i és que a través d'uns codis QR, els participants poden verificar si han respost bé els enigmes i preguntes proposades i, així, poder avançar en el joc.

El concurs Tísner de Creació de Jocs de Català està convocat per la Plataforma per la Llengua i s'adreça als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Catalunya, la Franja de Ponent, el País Valencià i l'Alguer. Hi poden participar totes les propostes de jocs col·lectius inèdits i en català que desenvolupin l'aspecte lúdic i creatiu de la llengua catalana. L'objectiu és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta més lúdica i creativa de la llengua catalana creant el seu propi joc. En aquesta cinquena edició del certamen hi han participat 4.000 alumnes de 184 aules de Catalunya, la Franja de Ponent i el País Valencià.