Míriam Ponsa fa pujar a la passarel·la una col·lecció d'homenatge a l'autoacceptació

La dissenyadora manresana ha presentat Muses SS20, amb models de fora el circuit convencional

Míriam Ponsa parla amb les models de la desfilada Muses SS20
Míriam Ponsa parla amb les models de la desfilada Muses SS20 | Jordi Saragossa
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:21h
L'empoderament de la dona inspira la col·lecció Muses SS20 que la manresana Míriam Ponsa ha dissenyat en homenatge a la diversitat i l'autoacceptació. Es trenquen els cànons de bellesa establerts en passarel·la i es dona pas a protagonistes de diverses talles i edats. Tota la col·lecció es treballa de forma personalitzada per cada model buscant destacar la personalitat a través de les peces. Míriam Ponsa ha presentat la col·lecció lluny de la passarel·la 080, on tantes vegades ha estat reconeguda.

El càsting de les models ha estat treballat amb molta sensibilitat i ha destacat la seguretat i fortalesa de les dones que s'hi han presentat. Aquest empoderament ha moldejat de forma contundent la creació de la col·lecció.

Simone de Beauvoir, Malala Yousafzai, Frida Kahlo i Teresa de Calcuta són algunes de les muses que inspiren la col·lecció i es transformen de forma gràfica en l'estampat i brodats.

L'inspiració en dones lluitadores i les arts marcials japoneses són referents per treballar les proteccions del cos en forma de complements pel cap i els braços. Aquestes peces simbolitzen l'opresssió.

El patronatge es treballa amb formes oversize per aconseguir peces còmodes que permetin la llibertat de moviment. L'artesania juga un paper rellevant i es treballa amb cintes i cordons que formen paisatges i simbolitzen la riquesa de la diversitat.

S'utilitzen teixits naturals com el cotó, lli i seda. La pell és un element important per crear els complements que representen la lluita i la fortalesa.

Colors bàsics com el blanc i el negre ajuden a destacar la personalitat i reforcen els extrems. Els colors torrats estan presents en diverses games i aporten tranquil·litat i quietud.