Els presos polítics ja són a Lledoners

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart reben l'escalf de desenes d'independentistes a l'entrada del centre penitenciari

Els presos polítics, arribant a Lledoners
Els presos polítics, arribant a Lledoners | Pere Fontanals
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:16h

Els presos polítics ja són a la presó de Lledoners. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, a les 15.10h en dues furgonetes, una de blanca i una de vermella, i entre importants mesures de seguretat i una gran presència mediàtica. 

A l'entorn del centre penitenciari i a la carretera d'accés s'hi han aplegat molts independentistes que han volgut donar suport als presos amb rètols, clams i xiulets. Els Mossos d'Esquadra, però, han limitat l'accés de vehicles fins a la porta, i els congregats s'hi han hagut d'acostar a peu. 

Els presos polítics han arribat a Lledoners des de la presó de Zuera, a l'Aragó, on han passat la nit després de sortir dimarts de Soto del Real. Entremig, al centre penitenciari Brins 2 s'ha fet el canvi de custòdia de la Guàrdia Civil als Mossos d'Esquadra, que han estat els encarragats de fer aquest últim tram fins a la presó bagenca. Les dones han d'arribar al Puig de les Basses (Figueres), en el cas de Dolors Bassa, i Mas d'Enric (El Catllar), en el cas de Carme Forcadell, directament des de Madrid.
 
A partir d'ara, els presos polítics aniran al mòdul d'ingressos, on seran identificats mitjançant l'empremta dactilar, seran sotmesos a una revisió mèdica, podran trucar a les seves famílies i aniran destinats en cel·les individuals als mateixos mòduls on van romandre ingressats des del 4 de juliol del 2018 fins a l'1 de febrer, quan van ser traslladats a Madrid per assistir a les sessions del judici davant el Tribunal Suprem. 

En el cas dels presos homes, aniran directament al mòdul 2 de Lledoners, sense passar la nit al mòdul d'ingressos, ja que es considera un retorn als respectius centres d'origen, i no un primer ingrés.

Primera concentració

Amb els presos polítics a Lledonars, l'ANC i Òmnium han convocat per aquest mateix dimecres al vespre, la primera concentració d'aquesta nova etapa amb els presos a Catalunya. A les 8 del vespre, el camp de Lledoners, situat a la part de darrere de la presó, acollirà la convocatòria per fer arribar la "benvinguda" als presos i acompanyar Joan BonaNit en la seva salutació a 3/4 de 9, que tornarà a ser diària a partir d'ara.

A banda de la salutació diària de Joan BonaNit, els responsables de Música per la Llibertat ja han confirmat que cada diumenge a les 8 del vespre tocaran peces a la mateixa esplanada de Lledoners.