El groc torna a tenyir la presó de Lledoners

Activistes engalanen el trajecte que faran els líders independentistes

Dues persones col·locant llaços al camí a l'esplanada de Lledoners
Dues persones col·locant llaços al camí a l'esplanada de Lledoners | Gemma Aleman
Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:38h
En la vigília del retorn dels líders independentistes a la presó de Lledoners, algunes persones s'han desplaçat al centre penitenciari per tenyir de groc l'entorn. De la mateixa manera que van fer gairebé fa un any, s'han penjat i pintat llaços grocs en el recorregut que porta fins a la presó. També a l'esplanada que dona al pati del centre penitenciar, on a banda de reposar els llaços malmesos s'ha renovat l'escenari des d'on el popular Joan BonaNit desitja una bona nit als presos. Aquest dimecres hi ha previstes dues concentracions de suport: una coincidint amb l'arribada dels presos, als volts de les 12 del migdia; i una segona, a l'esplanada, a les vuit del vespre.

Convocats per les seccions territorials de l'ANC i Òmnium, els participants han volgut renovar el groc de l'entorn de la presó. Alguns, com en Joan Martínez, veí de Castellbell i el Vilar, ha dut llaços que estaven col·locats en una plaça del seu municipi i van ser arrencats. Els ha volgut recuperar malgrat que tem que "els tornaran a trinxar". "Però estem aquí pels nostres presos", ha recalcat.
 

Llaços grocs al camí que porta a Lledoners. Foto: ACN


A banda de la rotonda d'accés, els activistes també han volgut engalanar l'esplanada on durant mesos es van dur a terme les concentracions i des d'on en Joan BonaNit desitjava cada nit "bona nit" als liders independentistes. Aquest dimecres, primer dia dels presos de nou a Lledoners, és previst que ho torni a fer i així cada nit. ANC i Òmnium han convocat una concentració per a "acompanyar-lo".
 

Una dona, posant un llaç al rètol de Lledoners Foto: ACN


És previst que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez arribin aquest dimecres, als volts de la 1, a la presó santjoanenca. Ho faran custodiats pels Mossos, que n'assumiran la custòdia a Can Brians, després de que hagin fet nit a la presó de Zuera.