Dotze biblioteques del Bages i el Moianès oferiran servei de bibliopiscina durant l'estiu

En alguns casos també impulsaran activitats culturals complementàries

Dotze biblioteques del Bages i el Moianès oferiran servei de bibliopiscina durant l'estiu
Dotze biblioteques del Bages i el Moianès oferiran servei de bibliopiscina durant l'estiu | DiBa
NacióManresa
25 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:19h
Les biblioteques d'Artés, Balsareny, Castellgalí, Moià, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria aproparan, durant l'estiu, els seus fons literaris a tots aquells usuaris que tinguin ganes de viure unes vacances entre llibres. Ho faran en el marc d'una nova edició de les anomenades bibliopiscines i biblioplatges, una iniciativa impulsada per 130 biblioteques municipals de tot Catalunya (amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat) que converteix, durant els mesos d'estiu, les piscines i les platges del territori en autèntics clubs culturals.

En aquestes biblioteques d'estiu, doncs, els usuaris podran consultar un fons seleccionat per a totes les edats (amb diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment), així com també tindran l'oportunitat de fer-se el carnet de biblioteca i aconseguir obres en préstec. A banda, alguns dels equipaments també oferiran activitats complementàries com conferències, lectures, presentacions i propostes culturals per fomentar l'aliança entre lectura i lleure. En el cas del Bages, les biblioteques que inclouran propostes complementàries seran Sant Joan de Vilatorrada, Monistrol de Montserrat, Súria i Sant Vicenç de Castellet.

Concurs #BiblioEstiuRevistes

Enguany, i amb la col·laboració de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), es reforçaran les col·leccions de revistes de les biblioteques públiques amb dotze títols: Cavall Fort, Cocoter, Cuina, Descobrir, Diari Bitxos, El Tatano, Enderrock, Fosbury, Reporter Doc, Sàpiens, Namaka, Piu Piu i Petit Sàpiens.

En aquest sentit, s'ha impulsat, novament, el concurs #BiblioEstiuRevistes per al foment de la lectura i de les revistes en català. La persona que aconsegueixi més m'agrada en la foto que pengi a les xarxes socials llegint una revista en català i amb l'etiqueta #BiblioEstiuRevistes rebrà una tauleta i una subscripció d'un any a l'iQUIOSC.cat.