La flama del Canigó encén el foc de Sant Joan a Manresa

La plaça Major ha acollit la foguera i la ja tradicional revetlla sense petards

Foguera de Sant Joan a la plaça Major de Manresa
Foguera de Sant Joan a la plaça Major de Manresa | Àlex Gómez Ribera
24 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:22h
La flama del Canigó arriba cada any arreu del territori per encendre les fogueres de Sant Joan, Manresa no n'ha estat excepció i l'ha rebut a les 5 de la tarda. Més tard, una petita cercavila ha acompanyat la flama fins a la Plaça Major de Manresa custodiada per l'Hereu i la Pubilla de Manresa. Un cop la comitiva ha arribat a la plaça s'ha encès el peveter que ha mantingut el foc fins al moment de fer cremar la foguera que s'ha preparat al centre de la plaça.

L'acte de rebuda, organitzat per Òmnium Cultural, ha inclòs la lectura del missatge de la Flama del Canigó, un text que aquesta entitat demana escriure a una personalitat diferent cada any. Enguany el missatge ha estat escrit per Carme Forcadell, l'expresidenta del Parlament de Catalunya ha convidat als ciutadans a gaudir de la festa, l'escrit també ha tingut un to polític cridant a mantenir la flama sempre encesa com un símbol de democràcia, justicia i llibertat.
 

Manresa ha celebrat una nova revetlla sense petards. Foto: Àlex Gómez Ribera


Per homenatjar la flama s'ha cantat la canço tradicional Muntanyes del Canigó, la peça ha estat interpretada pels membres del Taller de Cançons de Tots els Temps, una activitat inclosa en el Programa de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa. L'Himne Nacional de Catalunya ha tancat l'acte, el cant ha estat interpretat, conjuntament amb el públic que ha assistit a l'acte.

Després d'acabar l'acte de rebuda de la Flama del Canigó ha començat la Revetlla sense Petards, adreçada als més petits i organitzada per Imagina't. El grup encarregat d'amenitzar la revetlla ha estat la companyia Pentina el Gat, el grup de música ha fet ballar grans i petits amb les seves cançons. Al voltant de 3/4 de 10 s'ha encès la foguera de Sant Joan situada al centre de la Plaça Major, el foc ha anat cremant al llarg del vespre sota la mirada dels participants de la revetlla i, també, de tota la gent que ha omplert les terrasses del voltant.