Mor als 70 anys l'activista manresà Ramon Payàs

Darrerament havia estat cofundador dels Amics de les Homilies d'Organyà i de la Plataforma 379

23 de juny del 2019
Actualitzat el 24 de juny a les 20:54h
Ramon Payàs en una imatge d'arxiu
Ramon Payàs en una imatge d'arxiu | RCat
L'activista social, cultural i polític manresà Ramon Payàs ha mort aquest diumenge a l'edat de 70 anys. Darrerament, Ramon Payàs havia estat cofundador dels Amics de les Homilies d'Organyà i de la Plataforma 379. Amb motiu d'aquesta última, havia fet la seva darrera aparició pública el passat 10 de juny per presentar l'exposició Artistes i paisatges manresans dels alumnes de l'Institut de Cal Gravat al convent de les Caputxines de Manresa.

Abans, havia organitzat un cicle de concerts al convent per donar suport a les Caputxines, degut a la seva situació de vulnerabilitat després que el Bisbat de Vic els impedís un acord amb la Fundació Sociosanitària de Manresa per fer-se'n cura.

També, a través dels Amics de les Homilies d'Organyà, havia proposat i fet que s'aprovés per part de l'Ajuntament de la ciutat que el nom del parc de les fonts al costat de la Fundació Universitària del Bages dugués el nom d'aquest text que es considera el més antic en llengua catalana.

Payàs també havia estat militant d'ERC fins que es va integrar a Reagrupament just en el moment en que Carretero es va escindir i fundar aquest nou partit. Amb Reagrupament, a nivell municipal havia participat amb diverses coalicions en les eleccions a l'Ajuntament, si bé, sempre des de posicions discretes a la llista. La darrera, en les eleccions d'aquest 2019, amb Primàries, formació a la que Reagrupament va donar el seu suport.

Professionalment, Ramon Payàs va ser treballador de Caixa Manresa pràcticament tota la seva vida, fins que es va prejubilar en el moment de la seva fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.