El vuitè TEDxManresa girarà al voltant de la gestió del temps que se'ns esmuny entre els dits

Manresa és una de les 2.500 ciutats que des de l'any 2012 viu un dels esdeveniments més potents a nivell mundial en la generació d'idees

Equip organitzador del TEDxManresa
Equip organitzador del TEDxManresa | TEDx
Redacció
21 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:57h
El divendres 5 de juliol, a la sala petita del Kursaal, se celebrarà la vuitena edició del TEDxManresa, on nou ponents ens convidaran a generar converses, idees i sobretot a la reflexió.

Els temes d'un TEDx són variats, però giren tots en l'eix de la idea de millorar la societat en la que vivim i de transformar l'entorn, i aquesta edició el tema és Tempus Fugit. Manresa és una de les 2.500 ciutats que des de l'any 2012 viu un dels esdeveniments més potents a nivell mundial capaç de desencadenar noves idees, inspirar i informar.

El 5 de juliol, des de les 9.30h i fins les 14h, la sala petita del Kursaal es transformarà en l'escenari idoni per "aturar el temps”, per fer que el públic i els ponents es fusionin en un clima de reflexió, de creixement i d'obertura al canvi. 

El TEDxManresa, que s'uneix per vuitena vegada al potent altaveu de les TED Talks, té la missió de buscar aquelles idees que poden ser motiu de canvi, i que permet convertir a gent local que crea canvis i que té idees inspiradores, a ser actors i agents catalitzadors. Actualment les xerrades TED a la xarxa reben més de tres milions de visites diàries a nivell mundial, i al voltant d'uns 50.000 voluntaris de tot el món posen en escena un esdeveniment local TEDx, proporcionant traduccions a més de 100 idiomes.

"El nostre objectiu és donar a les idees una oportunitat per encendre la ment d'alguna persona i que li provoqui la inspiració i la motivació per generar un canvi”, explica l'equip organitzador del TEDxManresa format per Jaume Ferrer, Marta Albet, Esteve Pintó, Natxo Tarrés, Carme Espelt i Núria Cabrera.

I amb un públic expectat i agraït, es presenta un TEDx amb un cartell de 9 ponents, que tenen la missió "la d'intentar transmetre en el menor temps possible el més essencial d'una idea o un missatge creïble i inspirador". El públic és qui amb les valoracions que fan directament a l'organització TED al finalitzar l'esdeveniment, posen nota perquè es pugui portar a terme una nova edició del TEDxManresa.

El lema inspirador d'aquest any és Tempus Fugit. El temps que no tenim, com invertim el nostre temps? Bioritmes, l'essència del present, la reivindicació del avui i l'ara perquè, potser és massa tard? Temps de denúncia, d'espera.

Els ponents de la vuitena edició

- Aina Font, manresana, periodista de NacióManresa, preparant-se per ser mestra de ioga
- Eloi Vila, economista de Sant Fruitós de Bages i entusiasta de la vida.
- Enric Bastardes, manresà, comunicador, il·lusionador i provocador.
- Francesc Rota, de Cal Cases. Doctor en física, i membre de la cooperativa Frescoop.
- Jaume Agustí Colell, Sant Celoni. Doctor en ciències físiques i investigador.
- Lluïsa Albadalejo, El Pont de Vilomara. Viu la vida sense plans.
- Maria Rodó de Zárate, manresana, activista, feminista, investigadora i geògrafa.
- Nil Roda, patró i coordinador de projectes de la Fundació Naccari Ravà. Actualment treballa a Suècia per a the International Youth Initiative Program, acompanyant a joves de 14 nacionalitats diferents a descobrir el seu potencial al servei d'un món més cuidador.
- Santiago Estaún, terrassenc, doctor en psicologia i catedràtic emèrit a la UAB.

El públic amb idees també podrà participar fent un minut d'or, que se celebrarà per quarta vegada. Es tracta d'un espai de curta durada on una persona que ha presentat una idea a l'organització pot pujar a l'escenari del TEDx i exposar una idea.

Aquest esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de les empreses que s'identifiquen amb els valors del TEDx i que en cobreixen les despeses organitzatives. Entre d'altres, ens donen suport Assessoria del Bages, Avinent, BBVA, Emi, FUB, Innubo i Oliva Torras.

Les inscripcions del TEDxManresa, que tindran un cost de 15 euros i són limitades a 100 persones, es podran fer accedint a www.tedxmanresa.com. Una de les coses que tenen les conferències TEDx és que es poden seguir en directe per streaming via web, i al cap de pocs dies tots els vídeos es pengen a la xarxa. La jornada acabarà amb un dinar networking entre ponents, participants i empreses col·laboradores.

TED és una organització sense ànim de lucre no partidista dedicada a difondre idees, generalment en forma de xerrades curtes i potents. TED va començar el 1984 com una conferència en què la tecnologia, l'entreteniment i el disseny convergien, i avui cobreix gairebé tots els temes, des de la ciència fins als negocis, a qüestions globals, en més de 110 idiomes. Mentrestant, els esdeveniments TEDx de forma independent comparteixen idees a les comunitats de tot el món.