El Moianès celebrarà la primera Setmana de l'Economia Social i Solidària del 25 al 27 de juny

La iniciativa, impulsada per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, oferirà activitats a Moià i Castellterçol

Anna Moreno, de la casa de naixements Migjorn, serà una de les participants d'una de les xerrades
Anna Moreno, de la casa de naixements Migjorn, serà una de les participants d'una de les xerrades | Migjorn
NacióManresa
21 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:17h
Donar a conèixer, a la ciutadania, un model econòmic basat en la sostenibilitat, l'equitat, la proximitat i l'ètica. Amb aquestes premisses, s'ha impulsat, des de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, la primera Setmana de l'Economia Social i Solidària del Moianès, una iniciativa que ja s'està duent a terme en diverses poblacions de Catalunya (entre elles Manresa, on ja fa tres anys que se celebra) i que pretén donar a conèixer i generar debat sobre diferents àmbits de l'economia social i solidària, amb el desig que serveixi d'impuls perquè es generin noves iniciatives d'aquest tipus al territori.

Amb el suport del Consell Comarcal del Moianès i de la Generalitat de Catalunya, la proposta es durà terme durant tres dies: del dimarts 25 al dijous 27 de juny, i oferirà activitats tant a Moià com a Castellterçol.

La primera de totes portarà per títol Creem solucions col·lectives a la necessitat d'habitatge i consistirà en un col·loqui en el qual hi prendran part Àlex Caralps, de la cooperativa d'habitatge en cessió d'ús Cal Cases (a Santa Maria d'Oló); Verónica Ramilo, de la cooperativa barcelonina Perviure, i Albert Terrones, un dels impulsors del projecte Yes we rent/Lloguem de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró. La xerrada començarà a les set de la tarda i es durà a terme a l'espai Can Carner de Moià.

Per dimecres 26, Cal Recader de Castellterçol es transformarà, a partir de les set de la tarda, en el punt de trobada de tots aquells projectes i col·lectius que treballen per a la transformació socioeconòmica. Sota el títol Enxarxem l'economia social i solidària, la jornada servirà "per fer un mapeig de les necessitats que hi ha al territori que ens serveixi per traçar actuacions de promoció de l'economia social i solidària de cara a un futur", avancen els organitzadors, tot afegint que la proposta estarà "oberta a totes aquelles entitats, ja siguin formals o informals, que d'alguna manera o altra estan treballant per una economia alternativa al Moianès, entenent economia de la manera més àmplia possible". Tothom que vulgui prendre part de la jornada s'hi ha d'inscriure omplint aquest formulari.

La primera Setmana de l'Economia Social i Solidària del Moianès acabarà el dijous 27 amb la tertúlia Experiències de sectors estratègics d'economia social i solidària. Es durà a terme a Can Carner a partir de les set de la tarda i comptarà amb les ponències de Noè Mas, de Som Energia; d'Anna Moreno, de la casa de naixements Migjorn de Sant Vicenç de Castellet, i de Josep Maria Soler, membre de SocialProjecte, una consultoria en captació de fons, banca ètica i responsabilitat social cooperativa nascuda a Calders.
 

Consulta el programa complet d'activitats i propostes.

Arxivat a