Hostaleria

Una alumna de la Joviat, premiada amb la Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria

La proposta de la manresana Sandra Carrasco va ser una de les més ben valorades pel jurat, que la va reconèixer amb el segon premi d'aquest certamen vinculat a la Formació Professional a Catalunya

per NacióManresa, Manresa | 21 de juny de 2019 a les 10:28 |
Foto de família dels premiats i seleccionats en la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria | Generalitat de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La manresana Sandra Carrasco Cano va ser una de les més aplaudides durant l'acte de lliurament de premis de la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria, un certamen que reconeixen, cada any, la idea de negoci, el coneixement TIC i la viabilitat de projectes empresarials elaborats per estudiants dels diferents instituts-escoles d'Hoteleria i Turisme de Catalunya que finalitzen el grau superior de Direcció de Serveis de Restauració i Direcció de Cuina.

L'alumna de l'Escola d'Hoteleria de la Joviat va obtenir el segon premi, consistent en 500 euros, i només va estar superada per Eduard Tuneu Isern, alumne de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, que va assolir la primera posició del certamen, traduida en una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center de Sant Sebastià, valorada en més de 10.000 euros. El tercer classificat va ser Sergio Gatell González, de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que va rebre una dotació econòmica de 200 euros.


L'acte d'entrega dels guardons va tenir lloc aquest dijous, 20 de juny, al Palau de la Generalitat de Catalunya, i va estar presidit pel conseller d'Educació, Josep Bargalló. A banda, la gala també va comptar amb la presència del president de la Fundació ICG, Antoni Siurana; del president del Grup ICG, Andreu Pi; de la coordinadora d'hostaleria del Basque Culinary Center, Irene Cañadas; del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, i del jurat encarregat d'atorgar els premis, format per deu membres de la comunitat educativa.

En aquesta nova edició de la Beca s'hi van inscriure un total de 47 alumnes, deu dels quals es van seleccionar per arribar a la final. Entre ells també s'hi troben els alumnes de la Joviat Núria Montanyà Tanyà i Gerard Rovira Bagaria. 


Es crea un nou centre d'innovació i tecnificació d'hostaleria

En el decurs de l'acte va presentar-se, també, la creació d'un nou espai d'innovació i tecnificació d'hostaleria de Catalunya. Es tracta d'un projecte únic i pioner a Catalunya per formar, amb la tecnologia més avançada, els professionals de la formació.

Aquest nou espai formatiu comptarà amb el segell d'Innovació Educativa i tindrà com a principal objetiu impulsar una Formació Professional a l'avantguarda tecnològica. En aquest sentit, en el centre es farà ús de la tecnologia d'última generació per donar resposta a les necessitats de les noves modalitats i formes de treballar de negocis i empreses d'hostaleria.

El centre es desenvoluparà a Lleida, amb la col·laboració de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida, amb una aula de 100 metres quadrats, amb diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge, i la creació d'un campus d'Estiu per a la formació del professorat de tot Catalunya. Es preveu que el nou espai entri en funcionament durant la primavera-estiu del 2020.

Carrasco ja havia estat reconeguda en el 2n congrés Talent+Empresa

La segona classificada en la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria ja havia estat seleccionada, l'any 2016, en el marc de la segona edició del congrés Talent+Empresa, una iniciativa de la Fundació Althaia, la Cambra de Comerç de Manresa i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per té l'objectiu d'apropar els projectes d'emprenedoria dels alumnes de formació professional del Bages a les empreses del territori. 

En el cas de Sandra Carrasco, que en aquell moment cursava el cicle formatiu de grau mitjà, se li va reconèixer el seu projecte Sweet-pop, consistent en una cullera que porta el sucre incorporat en forma de caramel, de manera que es pot dissoldre en begudes calentes com ara el cafè.

 

Participació