Ampans celebra les seves Jornades Esportives a les Piscines de Manresa amb un centenar de nedadors

L'entitat fa prop de 40 anys que és sòcia de les instal·lacions, on s'hi duen a terme activitats de piscina destinades a les persones usuàries

Les Jornades Esportives d'Ampans van comptar amb la participació d'un centenar de nedadors
Les Jornades Esportives d'Ampans van comptar amb la participació d'un centenar de nedadors | Ampans
NacióManresa
20 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:05h
Les Piscines Municipals de Manresa van cedir a Ampans, dimarts al matí, les seves instal·lacions per celebrar una nova edició de les Jornades Esportives que organitza l'entitat des de fa quinze anys. L'objectiu de la jornada és crear un campionat on es practiquin les diferents disciplines esportives que es realitzen durant l'any i que posi en valor la pràctica de l'esport com a mecanisme d'inclusió.

A diferència de l'any passat, que la competició se centrava en esports de terra i es va celebrar a les instal·lacions del Club Atlètic Manresa al complex esportiu del Congost, aquesta edició ha girat entorn de l'esport d'aigua. En aquest sentit, hi van participar més d'un centenar de nedadores i nedadors que són usuàries del servei del centre ocupacional que Ampans ha desplegat en municipis com Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Santpedor i Súria, i que entre les activitats que  s'hi desenvolupen, hi ha la natació.

De fet, els d'aigua van ser dels primers esports que Ampans va incorporar quan va néixer. L'entitat és sòcia de les Piscines Municipals de Manresa des de fa prop de 4 dècades. És ben sabut que la natació és un esport molt complert per a totes les persones, pels seus beneficis físics i terapèutics. Com que es practica dins de l'aigua, afavoreix que el cos floti i pesi menys, dóna independència de moviments i articulacions, millora la capacitat respiratòria, ajuda al relaxament i tonifica, i és un mitjà que vehicula la inclusió social.

En la jornada de dimarts els participants van rebre el suport dels monitors de les instal·lacions esportives i de companys i familiars que van prendre-hi part com a espectadors. Durant l'acte també es van premiar les modalitats de crol, braça, esquena, papallona i estil lliure. L'entrega de premis va anar a càrrec de Jordi Vidal, Coordinador del complex esportiu de les Piscines Municipals que gestiona Aigües Manresa; Mariano Herranz, Director tècnic de CN Minorisa, i Sebastià Catllà, President d'Ampans.

La Jornada Esportiva va cloure amb una exhibició per part de l'equip de Natació Artística del CN Minorisa, i amb l'entrega d'un petit obsequi per als participants i d'un piscolabis, amb la col·laboració de Decathlon i Caprabo.