L'Obra Social «la Caixa» s'implica en el foment de l'espai d'acollida grupal de Càritas Manresa

Aquesta col·laboració s'emmarca en les actuacions que impulsa CaixaBank a la capital del Bages per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat

L'Obra Social 'la Caixa' col·laborarà amb l'espai d'acollida grupal de Càritas
L'Obra Social 'la Caixa' col·laborarà amb l'espai d'acollida grupal de Càritas | CaixaBank
NacióManresa
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:35h
La directora d'Àrea de Negoci de CaixaBank a Manresa, Montserrat Benítez; el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Manresa, Antoni Noguera, i la presidenta de Càritas Manresa, Fina Farrés, han fet pública, aquest matí de dijous, 10 de juny, la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" amb l'espai d'acollida grupal de l'entitat social, que ofereix informació i escolta activa a persones migrades que acaben d'arribar al municipi.

L'espai d'acollida grupal va crear-se davant l'increment, en els darrers anys, de persones migrades arribades a la capital del Bages, que ha desbordat les possibilitats de donar una bona atenció personalitzada a tothom. Càritas Manresa destaca que durant 2018 l'entitat va acompanyar, en el marc del servei en qüestió, 488 persones, 339 de les quals van arribar durant el segon semestre de l'any. Aquesta xifra no ha deixat d'incrementar-se cada any. El 2017 els usuaris atesos van ser 363 i el 2016, 171.

L'espai d'acollida grupal és un punt d'informació i de primer contacte en el qual s'ofereix, a les persones migrades, informació sobre els recursos que els pot oferir Càritas i el municipi així com també informació dels aspectes bàsics de la llei d'estrangeria. Es tracta d'un espai on les persones que hi assisteixen poden expressar dubtes i compartir entre elles recursos i experiències. L'acollida grupal permet a les professionals del treball social valorar si cal iniciar un acompanyament més individualitzat a algunes de les persones o derivar-les cap a algun altre recurs més apropiat per a atendre la seva situació.

Acció social des de les oficines de CaixaBank a Manresa

La col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" s'emmarca en les actuacions que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a Manresa per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat.

Anualment, l'Obra Social "la Caixa" destina una partida específica i descentralitzada del seu pressupost a la xarxa d'oficines de CaixaBank a cada territori. Aquesta xarxa es fa responsable de la gestió dels fons assignats i promou activitats en sintonia amb les línies d'acció estratègiques de l'Obra Social.

Aquestes actuacions, diuen des de l'entitat, "posen de manifest la nostra raó de ser, que passa per retornar a la ciutadania part dels beneficis que genera l'activitat financera per contribuir a la millora del seu entorn, promovent una atenció especial als col·lectius més vulnerables".