Asepeyo aborda l'impacte del consum de l'alcohol i les drogues en l'àmbit laboral

Amb una xerrada amb els mutualistes que ha tingut lloc a la FUB

Jornada d'Asepeyo celebrada a la FUB
Jornada d'Asepeyo celebrada a la FUB | Asepeyo
Redacció
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:31h
Asepeyo ha organitzat una jornada a la Fundació Universitària del Bages (FUB), amb l'objectiu de sensibilitzar a les empreses mutualistes sobre l'impacte del consum de l'alcohol i altres drogues en l'àmbit laboral.

Ha iniciat la sessió, Felicià Clemente, director territorial de la Mútua a Catalunya, que ha destacat la necessitat d'implantar per part de les empreses un Pla d'acció, donat que està demostrat que el consum d'alcohol i drogues implica un increment de les possibilitats de patir un accident, tant en el mateix lloc de la feina com en els desplaçaments.
 
Marta Bruna, consultora en Prevenció de la Mútua, ha parlat de plantejar la Prevenció d'aquestes addiccions no només com una necessitat sinó també com una oportunitat de millora per a l'empresa. Núria Ibáñez, de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, ha presentat la ‘Guia per a la prevenció del consum d'alcohol i altres drogues en l'àmbit laboral', en què s'aborden els aspectes primordials que s'han de tenir en compte abans, durant i després de la implementació d'un programa de prevenció del consum d'aquestes substàncies en l'àmbit laboral.

Després, en un col·loqui debat amb diferents professionals, s'han exposat les responsabilitats legals de l'empresari, el punt de vista mèdic de vigilància de la salut, com actua el cos policial davant la demanda de l'empresa i la importància de l'ajuda i tractament del company de treball, davant d'un cas a l'empresa.