Jaume Bosch parla dels cossos policials a Santpedor convidat pels comuns

Ha estat el primer acte de Santpedor En Comú Podem des que van aconseguir una regidoria

Jesús Puig Sorinas amb Jaume Bosch
Jesús Puig Sorinas amb Jaume Bosch | SECP
Redacció
19 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:56h
Santpedor en Comú Podem ha celebrat aquest dimarts el seu primer acte com a grup municipal amb una xerrada de Jaume Bosch, que ha fet un diagnòstic del model policial català tot plantejant possibles solucions.

Jaume Bosch ha fet un repàs històric de les polítiques de seguretat pública a Catalunya i Espanya des de la Transició fins a l'actualitat. Bosch, funcionari de carrera a la Generalitat, fins arribar a ser Sotsdirector General de Coordinació de Policies locals, ha contraposat les diferents concepcions sobre la seguretat pública entre els diversos cossos policials (Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policies Locals). Aquest fet s'explica, segons Bosch, en fets com les càrregues de l'1-O, o el desallotjament de la Plaça Catalunya el 2011, com a exemples d'una praxis contrària a la defensa dels drets civils.

Un altre aspecte clau de la seva intervenció ha consistit en posar de manifest com les polítiques d'austeritat aplicades des del 2010 han precaritzat la seguretat pública a Catalunya, especialment en la manca d'efectius del cos de Mossos d'Esquadra. Aquest fet ha comportat que les policies locals hagin hagut d'assumir competències que no els hi pertoquen. "Tenir més policia no garanteix la plena seguretat però es necessita tenir una dotació adient per a la prevenció de certs delictes, com els robatoris en domicilis", ha afirmat.

Bosch ha posat enfàsi en el caràcter integral de les polítiques de seguretat on ha destacat el paper dels Bombers i del món local, posant com a exemple la posada en marxa de Plans Locals de Seguretat.

En l'acte també interviingut el regidor de Santpedor En Comú Podem a l'Ajuntament de Santpedor, Jesús Puig Sorinas, que a més d'agrair la presència de Jaume Bosch ha expressat en nom de Santpedor En Comú Podem el rebuig als insults masclistes que van rebre l'alcaldessa de Barcelona i regidores de Barcelona En Comú el passat dissabte a la Plaça de Sant Jaume després de la constitució del nou ple de l'Ajuntament de Barcelona.
Arxivat a