Turisme

Estudiants jesuïtes visiten Manresa amb motiu de la Manresa Cup

Un grup d'alumnes nord-americans, amb edats entre 15 i 18 anys, van fer la ruta ignasiana urbana i una competició a les Piscines Municipals

per Redacció, 19 de juny de 2019 a les 11:46 |
Estudiants nord-americans durant la visita a Manresa | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada van visitar Manresa un grup d'alumnes nord-americans, amb edats entre 15 i 18 anys, de l'Institut Saint Ignatius de Cleveland (Ohio) per a conèixer la petjada ignasiana a Manresa i l'origen de l'ordre jesuïta que dóna nom al seu centre educatiu.

Aquesta visita s'emmarca dins de la Manresa Cup, un nou projecte poliesportiu i cultural a la nostra ciutat que ha de tenir lloc en diferents èpoques de l'any, tot reunint esportistes d'institucions jesuïtes de tot el món. En aquest cas, es tracta de joves nadadors que, després de fer la ruta ignasiana urbana, van realitzar una competició a les Piscines Municipals. 


La Manresa Cup ofereix als estudiants de la xarxa educativa jesuïta mundial la possibilitat de complementar la seva educació visitant Manresa i altres indrets de Catalunya, com Barcelona, on Ignasi de Loiola va experimentar la seva profunda transformació espiritual abans de viatjar a Terra Santa. Aquest projecte, impulsat per l'empresa Varsity Sports & Educational Tours, aspira a convertir-se en un punt de reunió pels estudiants d'escoles jesuïtes, com una fita en els seus anys a l'escola, i vol contribuir a mantenir, desenvolupar i promoure el patrimoni ignasià.

Aquests nadadors nord-americans van fer una matinal cultural a Manresa, en què després de visitar la Cova de Sant Ignasi, van ser guiats per la Fundació Turisme i Fires de Manresa per espais com La Seu, el Carrer del Balç, la capella de Sant Ignasi Malalt o la capella del Rapte, tot resseguint la petjada ignasiana, i on van poder conèixer les característiques del pla Manresa 2022.

 

Participació