S'impulsa, a Manresa, una jornada d'autocreixement amb activitats per fomentar la salut física i emocional

Tindrà lloc aquest dissabte a la plaça Gispert i comptarà, entre d'altres, amb una classe de ioga, un taller infantil de mandales o una xerrada sobre olis essencials

19 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:24h
La plaça Gispert acollirà dissabte la primera Trobada per la Llum i la Consciència
La plaça Gispert acollirà dissabte la primera Trobada per la Llum i la Consciència | Arxiu ND
Aquest dissabte, 22 de juny, la plaça Gispert de Manresa serà l'escenari de la primera Trobada per la Llum i la Consciència, una iniciativa impulsada per la terapeuta i artista multidisciplinar manresana Liliana Navarrete (Lilithhvina) que pretén "fomentar el creixement personal" a través de la "gestió de la salut física, mental, emocional i espiritual", manifesta ella mateixa.

Pensada, sobretot, per "aquelles persones que busquin millorar el seu benestar diari", la jornada -que començarà a les deu del matí i s'allargarà fins a les deu del vespre- comptarà amb prop d'una vintena d'activitats adreçades tant a públic adult com infantil. A banda, al llarg de tot el dia també hi haurà instal·lades parades amb productes de fitocosmètica, remeis naturals, espelmes, minerals i il·lustracions, així com també unes carpes en les quals diversos terapeutes oferiran consultes a preus econòmics.

Les diverses activitats que conformaran la trobada es repartiran en dos espais d'acció: l'Espai Plaça (a l'aire lliure, a la mateixa Gispert) i l'Espai Batzegada (l'espai on abans hi havia la Llibreria Papasseit). Segons exposa Navarrete, "cap de les propostes que oferirem se solaparà, de manera que tothom podrà participar en totes" sense patir per l'horari. Així mateix, l'organitzadora de l'esdeveniment apunta que tots dos espais comptaran amb un subespai dedicat als més menuts de casa.

La primera Trobada per la Llum i la Consciència compta amb el suport organitzatiu de l'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Gispert i rodalies; de l'Ajuntament de Manresa; de l'associació cultural socioeducativa Ai, Carai!; de l'Escola de Dansa Olga Roig, de la cafeteria Alzina, i dels centres de teràpies Vital S&B, Dona Cura i E3 de Navarcles.

Ioga, moviment lliure, música i body paint a l'Espai Plaça

Les activitats a l'Espai Plaça començaran a dos quarts d'onze del matí amb una classe de hatha i raja ioga a càrrec de Laura Bosch que tindrà una durada aproximada d'una hora. Seguidament, agafarà el relleu el taller Del moviment a la dansa, que dirigiran la ballarina Laura Bataller i la cantant Celeste Alías. Paral·lelament, i com a proposta visual (no participativa), l'artista local Laura Morales oferirà una mostra de body paint, una modalitat artística que maquilla, amb dibuixos, el cos humà nu.

El matí culminarà amb un concert del grup de flamenc Pariéndola (a partir de tres quarts de dues). Per als més menuts, també s'habilitarà un espai sensorial que estarà obert de dos quarts d'una a un quart de dues del migdia.

Les propostes es reprendran a les quatre de la tarda amb l'anomenat Viatge Sonor, un concert de sensacions que anirà a càrrec dels sonoterapeutes Lilithhvina, Edu Ventura i Carmen Martínez. A les set s'iniciarà el Cercle de Confiança Mixt que, dirigit per Liliana Navarrete i Ivan García, procurarà teixir suports entre les persones que hi participin perquè totes elles puguin afrontar els seus reptes futurs. Mentre durin aquestes dues activitats, els infants podran gaudir d'un espai amb jocs de fusta de la mà d'Ai, Carai!

La programació a l'Espai Plaça encararà la recta final amb una sessió d'ecstatic dance, una proposta en la qual, mitjançant la música i el ball lliure, buscarà que els participants es connectin amb la seva essència i deixin de banda els judicis.

L'encarregat de cloure la jornada serà el cantautor Damià Olivella, que oferirà, a partir d'un quart de deu del vespre, un concert amb les cançons més populars del seu repertori.

Tallers sobre educació emocional, olis essencials i esprais macerats a l'Espai Batzegada

L'altre centre neuràlgic de la trobada serà l'Espai Batzegada, ubicació en la qual s'hi concentraran la major part dels tallers que s'oferiran. El primer -que començarà a dos quarts d'onze del matí- estarà obert al públic familiar i consistirà a treballar l'educació emocional a través d'eines pedagògiques versàtils i dinàmiques. La proposta la dirigiran els membres de Puc-Pac.

A dos quarts de dotze del migdia (i mentre els infants gaudeixin d'un taller de mandales i de jocs de fusta), els més grans podran prendre part de la xerrada Botiquí d'olis essencials en els diferents cicles de la dona, a càrrec de Joaquima Borjas.

Pel que fa a la tarda, s'inaugurarà amb la conferència Lluna herbal, recol·lecció i biodinàmica, de la mà de l'herbolària i artesana de cosmètica Amanda Atzavara (Dona Cura). L'Espai Batzegada tancarà les activitats amb un taller d'elaboració d'esprais macerats dirigit per Mar Cano, de l'Associació E3 de Navarcles.

Totes les xerrades i tallers seran d'entrada gratuïta amb una aportació voluntària.
 

Consulta el programa complet d'activitats i propostes.