MAPA INTERACTIU Les regidores continuen sent minoria al Bages i el Moianès

Les dones són majoria en 16 dels 40 ajuntaments de les dues comarques, però en xifres absolutes n'hi ha un 14% menys

El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aconseguit la paritat amb 13 regidors i 12 regidores
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aconseguit la paritat amb 13 regidors i 12 regidores | Àlex Gómez Ribera
18 de juny del 2019
Actualitzat el 19 de juny a les 9:08h
Entre el Bages i el Moianès hi ha un 14% menys de regidores que de regidors, amb xifres absolutes 184 regidores per 214 regidors, als ajuntaments de les dues comarques després de les eleccions del passat 26 de maig. Aquestes xifres fan que les dones siguin majoria a 16 dels 40 ajuntaments, només a 9 dels 30 del Bages, i a 7 dels 10 que hi ha al Moianès.

La llei de paritat a les llistes electorals fa que la xifra entre homes i dones electes hagin tendit a igualar-se, malgrat que, generalment, la paritat tendeix a completar-se per la part masculina, i això fa que encara siguin majoria.

Municipis per majoria de regidors o de regidores


El Moianès és un exemple clar d'aquestes dades. Malgrat que les dones són majoria a 7 dels 10 ajuntaments de la comarca, en xifres absolutes hi ha un total de 41 regidors per 37 regidores. Això passa perquè allà on les dones són majoria ho són perquè només hi ha una regidora més, i en canvi, allà on els homes són majoria, hi ha significativament més regidors que regidores.

Entre les dues comarques, el municipi que té més proporció de dones és Sant Vicenç de Castellet, amb 8 regidores per 5 regidors. A la banda oposada, a Castellterçol hi ha 9 regidors i només 2 regidores.

- Tots els regidors i regidores del Bages
- Tots els regidors i regidores del Moianès