Nova funció de «El Tron», el proper dissabte per commemorar el milenari de la Col·legiata de Sant Vicenç

Un centenar llarg de persones ja han gaudit de l'obra en els dues representacions anteriors

L'obre gira al voltant d'un tron descobert del que se'n desconeix l'origen
L'obre gira al voltant d'un tron descobert del que se'n desconeix l'origen | FCH
Redacció
17 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:16h
La Fundació Cardona Històrica, en col.laboració amb l'Ajuntament de Cardona i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, presentaran el proper dissabte a les 9 del vespre la tercera funció de l'espectacle teatral i musical El Tron per commemorar que aquest any 2019, fa just 1.000 anys de l'inici de les obres de construcció de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. Aquesta serà la tercera representació de l'obra, que ja han vist un centenar llarg de persones en les funcions que van tenir lloc l'abril i el maig d'enguany.

Al llarg dels seus 1.000 anys d'història, l'església de Sant Vicenç del Castell de Cardona ha estat testimoni mut de l'evolució de la societat catalana, des dels primers comtats fins als nostres dies. Els seus murs han acollit vescomtes, comtes, ducs, bisbes i canonges, però també peregrins i turistes. Suposem-hi, a més, una troballa excepcional: un tron de fusta, d'una antiguitat per determinar i que ningú sap a qui pertany.

El Tron és un espectacle teatral amb música en directe, idea original i producció de l'empresa cardonina Udurae Teatre, que ens trasllada a una trobada impossible de quatre personatges protagonistes d'algun instant d'aquests mil anys, per aclarir la propietat d'aquesta misteriosa peça. El contrast de quatre èpoques, de quatre punts de vista de la política, la religió i la societat en general. Un curiós divertiment   al bell mig d'un marc incomparable.

El guió de l'obra és de Jordi Santasusagna i la música és de  Xavier Ventosa, que ja han col·laborat en altres obres com El somriure del botxí o Viurem lliures o morirem. La durada de l'espectacle és de 60 minuts 

Les entrades es poden adquirir a http://entrades.cardonaturisme.cat o bé presencialment a l'Oficina de Turisme de Cardona, fins el mateix dia de la representació.  
Arxivat a