El socialista Albert Coberó és proclamat nou alcalde de Súria

El nou alcalde ha afirmat que el futur equip de govern serà "dialogant" amb l'oposició municipal

L'alcalde sortint, Josep Maria Canudas, amb el nou batlle de Súria, Albert Coberó
L'alcalde sortint, Josep Maria Canudas, amb el nou batlle de Súria, Albert Coberó | AjSú
Redacció
16 de juny del 2019
Actualitzat el 17 de juny a les 11:36h
El candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Albert Coberó i Aymerich, ha estat proclamat alcalde de Súria aquest dissabte 15 de juny en la sessió de constitució de la nova corporació municipal, que ha omplert el saló de sessions de la Casa de la Vila.

El nou batlle surienc ha assegurat que el futur equip de govern treballarà per tal que l'Ajuntament sigui "proper, obert, respectuós i que treballi per la Súria que tots i totes ens mereixem", des del diàleg i la mà estesa a tothom.

Albert Coberó ha estat elegit alcalde amb els set vots del PSC i del Grup Independent de Súria (GIIS), que formaran coalició de govern. La candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Viladés i Ribera, ha obtingut quatre vots d'ERC i de Junts per Súria. Els dos representants de l'Alternativa Independent per Súria (aiS) han votat en blanc.

El nou alcalde de Súria ha afirmat que el nou equip de govern treballarà "de valent" per generar confiança "a tots els ciutadans i ciutadanes" i vetllar "per solucionar els seus problemes" des de la proximitat. També ha promès un contacte directe amb les entitats i les associacions de veïns per treballar conjuntament "per la Súria que volem i necessitem".

Albert Coberó ha manifestat que la construcció d'una sala polivalent i una nova biblioteca "són dos reptes importants que hem d'encarar durant aquesta legislatura", ja que es tracta d'equipaments que "no poden esperar més". Una altra prioritat del futur equip de govern serà "millorar i trobar solucions al manteniment de la nostra vila" per tal que Súria "torni a fer goig".

En el seu parlament, el nou batlle surienc ha expressat el seu agraïment a totes les persones "que han fet possible que a partir d'avui Súria tingui un nou govern". Al mateix temps, ha remarcat que "volem ser l'Ajuntament de tots i de totes, d'aquells que ens han donat la seva confiança, però també d'aquells que han confiat en altres formacions".

En aquest sentit, Albert Coberó ha afirmat que el futur equip de govern serà "dialogant" amb l'oposició municipal i obert a incorporar totes les propostes "que neixin d'un consens i amb un objectiu comú i compartit: la millora de Súria".

La nova corporació municipal, encapçalada per Albert Coberó i Aymerich (PSC-CP) com a alcalde, està formada pels següents regidors i regidores: Olga Tena i Martín (PSC-CP), Miquel Àngel Montañá i Merino (PSC-CP), Montserrat Albacete i Burgueño (PSC-CP), Marta Viladés i Ribera (ERC-AM), Jordi Sala i Santcliments (ERC-AM), Mireia Simon i Ruiz (ERCAM), Pere Requena i Orozco (GIIS), Maria Alba Santamaria i Fíguls (GIIS), Miquel Soliva i Palà (GIIS), Carme Besa i Braqué (aiS), Jordi Magallais i Centellas (aiS) i Montserrat Juncadella i Navarra (Junts).

Parlament de comiat de l'alcalde sortint, Josep Maria Canudas i Costa

En el seu parlament de comiat, l'alcalde sortint, Josep Maria Canudas i Costa, ha expressat els seus agraïments al poble de Súria "per haver confiat durant aquests dos mandats en un projecte i en un equip de persones que jo encapçalava", als regidors i regidores que han format part dels equips de govern dels seus dos mandats, als treballadors municipals i a les entitats de la vila.

Josep Maria Canudas ha manifestat que "m'acomiado amb la satisfacció d'haver fet, tots plegats, una bona feina", intentant treballar "amb proximitat, amb transparència, amb consens i amb diàleg" i posant "al davant de tot les necessitat dels veïns i veïnes de Súria".

L'alcalde sortint també ha fet referència a l'absolució dels càrrecs electes i dels responsables tècnics municipals que van ser jutjats per una denúncia sobre la tramitació administrativa de les obres de l'accés provisional a la rampa de Cabanasses. Segons Josep Maria Canudas, amb aquesta sentència absolutòria, que es va donar a conèixer aquest divendres 14 de juny, s'ha confirmat "la confiança que teníem en què aquella gestió va fer-se amb legalitat i correcció".

Josep Maria Canudas ha dedicat les darreres paraules del seu parlament "a tots els presos i exiliats, reivindicant la seva absolució, llibertat i retorn a casa". També ha felicitat el nou alcalde, Albert Coberó, amb el convenciment que "com hem fet tots el que hem tingut la sort de ser alcaldes d'aquest poble, prioritzaràs les persones i el seu benestar" per posar "el bé de tots per davant de l'individual" i treballar "per fer
de Súria una vila millor".
Arxivat a