La republicana Adriana Delgado pren possessió de l'alcaldia de Sant Vicenç de Castellet

El nou govern municipal estarà format per cinc dones i tres homes

Adriana Delgado, amb la vara d'alcaldessa
Adriana Delgado, amb la vara d'alcaldessa | El Breny
Redacció
16 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:29h
Després de quatre anys com a regidor i els últims vuit com alcalde, aquest dissabte el Joan Torres ha acabat una etapa com a polític local, en ser substituït per la republicana Adriana Delgado Herreros, en el ple constituent celebrat en la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Vicenç plena de gom a gom. Es dóna la circumstància que l'alcaldessa és la segona dona que ocupa aquest càrrec i la primera que ho és com a cap de llista, ja que anteriorment la socialista Glòria Torné va ser-ho a mig mandat per renúncia del Joan Montsech. Una altra circumstància és la majoria de dones, cinc, respecte a tres homes en el nou equip de govern.

El resultat de les eleccions del 26 de maig van donar 5 regidors a ERC, que en va ser, clarament, la força guanyadora en vots. JuntsxSVC va perdre la majoria absoluta, de 8 regidors, del 2015 quedant-se també amb 5. Les altres forces van ser el PSC i SVCeC amb 2 i 1 regidor respectivament.

L'independentisme va guanyar les eleccions malgrat que l'equip de govern serà d'esquerres a través del pacte firmat el passat dijous entre ERC, PSC i SVCeC facilitant una majoria absoluta que permetrà a la nova alcaldessa d'ERC que pugui governar còmodament. En declaracions a Castellet Ràdio, la nova alcaldessa ha manifestat que molt aviat farà públic el nou cartipàs municipal, que mantindrà l'estructura actual i que com a molt incorporarà una regidoria d'Igualtat.

El ple s'ha desenvolupat amb tota normalitat. Ressaltar que en el torn de paraules dels portaveus, el de JuntsxSVC ha retret que des de la força guanyadora no van rebre cap proposta per poder negociar. El d'ERC Jordi Palma ha fet una crida a la col·laboració deixant de banda les tensions puntuals de l'anterior legislatura i obrint-se a la possibilitat de col·laborar.