La Diputació documenta 344 elements patrimonials al Pont de Vilomara i Rocafort

La major part dels elements, un 83%, corresponen a patrimoni immoble

Presentació del patrimoni cultural i natural del Pont de Vilomara i Rocafort
Presentació del patrimoni cultural i natural del Pont de Vilomara i Rocafort | DiBa
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:49h
L'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha presentat aquesta setmana el Mapa de Patrimoni Cultural del Pont de Vilomara i Rocafort. La presentació pública va anar a càrrec de tècnics de la Diputació i va comptar amb l'assistència de l'alcalde d'aquest municipi bagenc, Cecílio Rodríguez.

L'estudi ha documentat 344 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 83% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 4% és patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 3% documental (fons documentals i d'imatges), un 6% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 4% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Actualment hi ha 171 municipis de la demarcació de Barcelona on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i diversos més es troben en diferents processos d'elaboració.