riu

Sallent instal·la plafons interpretatius a la llera del Llobregat

Es tracta de sis faristols de gran format, que aporten contingut històric tant per al vianant local, com per al visitant

per Redacció, 14 de juny de 2019 a les 15:42 |
Un dels faristols instal·lats a la llera del Llobregat a l'altura de Sallent | AjSllt
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dins el marc d'actuació del Pla de Barris, l'Ajuntament de Sallent ha dut a terme una profunda recuperació de les lleres del riu Llobregat, pel seu pas pel nucli urbà de Sallent. Més enllà de l'arranjament dels espais, millores d'accessibilitat, enjardinaments i creació de zones de lleure, l'actuació s'ha complementat, amb la instal·lació de sis elements interpretatius. Es tracta d'uns faristols de gran format, que aporten contingut històric tant per al vianant local, com per al visitant. 

La seva distribució al llarg de les dues lleres, en el tram comprès entre els dos ponts (el pont nou i el pont del Batlle Pere Otger) permeten fer un recorregut circular, sota el nom de La Ruta de l'aigua. Cada panell aprofundeix en un tema relacionat amb Sallent i el riu Llobregat. Destaquen temes patrimonials i industrials com: la Torre del Gas, La Casa Torres Amat, el riu industrial, però també tenen important rellevància, les riuades viscudes en diferents èpoques, la singularitat geològica com el Geoparc (que forma part del Patrimoni de la Humanitat), o el Pont Vell, d'origen medieval.

 

Participació