Prop de 50 persones de les escoles de música de Santpedor i Callús presenten «The Sound of Music»

Aquest cap de setmana s'estrena el musical a Santpedor en dues sessions dissabte i diumenge. I el proper cap de setmana es porta a Callús

Assaig general de «The Sound of Music», que s'interpretarà a Santpedor i Callús
Assaig general de «The Sound of Music», que s'interpretarà a Santpedor i Callús | EMS
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:50h
Aquest dissabte s'obriran a les 7 de la tarda els llums de la sala Cal Llovet a Santpedor per acollir l'estrena del musical The Sound of music (Sonrisas y lágrimas). Serà el moment de veure la primera de les 4 actuacions previstes del musical fruit de més de mig any de treball conjunt de les escoles de música de Santpedor i Callús. La instigadora d'aquest projecte és la mestra de cant i piano Belen Barnaus que treballa als dos centres i que compta amb el suport de Josep Maria Ginestà i Marina Serra a la direcció teatral.

Els dos centres ja han col·laborat anteriorment en la posta en escena de concerts conjunts però aquest any s'ha fet un pas més enllà i s'ha volgut treballar tot un musical amb arranjaments i traduccions pròpies de tota l'obra a càrrec de la seva directora. "Ha estat una feinada fer tots els preparatius, però també ha estat molt gratificant veure com tothom s'ha implicat molt més enllà de les classes de cant i de música per portar-ho a terme", explica la directora Belén Barnaus. 

Hi haurà cantants, membres de les corals, i instrumentistes, la majoria d'ells nens i adolescents a partir de 8 anys. La idea va sorgir de la voluntat que els alumes no només fessin, com fan altres anys, l'audició d'una peça sinó que s'impliquessin en un projecte complet "des de l'inici i fins al final, de manera que agafin experiència en tota la preparació i posta en escena d'una obra en un entorn el més professional possible, i, a més, és la recompensa a la feina feta al llarg del curs", afegeix Barnaus. El càsting per als papers dels nens de la família von Trapp ja es va fer a l'inici de curs. També els adults de les classes de cant i de formacions de teatre dels dos municipis s'han sumat al projecte.

Les dues actuacions a Santpedor són el dissabte dia 15 de juny a les 19h i diumenge 16 a les 11h, a Cal Llovet. També hi haurà dues representacions a Callús, el proper cap de setmana, dissabte 22 a les 19h i diumenge 23 de juny, a les 11 del matí al Casal del Poble. El musical El So de la Música (en castellà Sonrisas y lágrimas) està basat en la pel·lícula estatunidenca de Robert Wise estrenada el 1965 amb aquest nom. I que al seu torn està basada en el llibre de Maria Augusta Trapp, La Familia von Trapp i en el musical homònim.
Arxivat a