Xavier Codina serà alcalde i Antoni Puiggròs 2n Tinent d'alcalde segons el pacte de govern de Santpedor

ERC i Junts per Santpedor acorden una coalició de govern per garantir l'estabilitat al poble

Xavier Cidna i Antoni Puiggròs després de signar l'acord de pacte
Xavier Cidna i Antoni Puiggròs després de signar l'acord de pacte | ERC
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:42h
Tal i com ha avançat NacióManresa aquest divendres al matí, ERC i Junts per Santpedor han arribat a un acord de govern per als propers quatre anys al poble. La coalició entre les dues forces més votades a les passades eleccions municipals és fruit d'intenses negociacions entre les formacions amb major representació al consistori.

Les converses van arrancar just després del 26M i davant uns resultats que han permès l'entrada de dos partits nous al consistori deixant  un escenari més fragmentat. Per primer cop des del 1979, hi ha fins a 5 formacions a l'Ajuntament de Santpedor, dues que hi ha accedit per primer cop. La força més votada, ERC, amb 5 regidors i la segona força, Junts per Catalunya, amb 3 regidors, han arribat a un acord de govern amb una voluntat de "donar estabilitat al govern de poble però també amb la mà estesa a totes les formacions representades al consistori". Les dues formacions insisteixen en aquest tarannà de diàleg que a la vegada permeti desenvolupar projectes de transformació i millora al poble.

En aquest acord, ERC manté l'alcaldia amb Xavier Codina. Dema dissabte es farà el ple de constitució del nou consistori, a les 12h del migdia. Per ERC també tindran responsabilitats de govern Laura Tarradellas, Agustí Comas, Núria Martínez Amat i Josep Illa. Per Junts per Santpedor formen part del govern Antoni Puiggròs, Roser Llobera i Albert Espinalt.
Arxivat a