«Justícia ens posa en perill»: CCOO torna a denunciar dos atacs més d'interns de Lledoners a funcionaris

Dues setmanes després que el sindicat lamentés dues agressions en el mateix centre penitenciari, aquest dilluns s'han tornat a repetir uns fets semblants que han acabat amb la baixa mèdica d'un dels professionals

CCOO torna a denunciar atacs d'interns de Lledoners a funcionaris
CCOO torna a denunciar atacs d'interns de Lledoners a funcionaris | Albert Alemany
NacióManresa
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:37h
Fa setze dies justos Comissions Obreres (CCOO) denunciava les agressions patides per dos funcionaris de Lledoners per part d'interns del centre penitenciari. Ara, dues setmanes després, el sindicat torna a revelar un atac més dintre de la presó bagenca. Segons explica, els fets van tenir lloc aquest dilluns, 10 de juny, a l'apartat d'Ingressos. Allà, dos funcionaris del DERT (el departament on es troben els reclusos que estan en primer grau penitenciari i en règim de màxima vigilància) van haver de reduir un intern que amenaçava amb autolesionar-se amb un objecte punxegut perquè no el traslladessin de centre. "Mentre va durar la contenció, el reclús va llençar cops de puny als professionals i també els va intentar mossegar", exposen des de CCOO, que lamenten que l'episodi va acabar amb els dos treballadors lesionats, un dels quals amb la baixa mèdica.  

Davant d'aquesta nova escomesa, des del sindicat exigeixen al Departament de Justícia i a la direcció de Lledoners "que adoptin mesures" per evitar "aquest espiral d'increment constant d'agressions a funcionaris penitenciaris". Afirmant que "Justícia posa en perill tots els treballadors i treballadores", l'ens lamenta que, si bé la presó bagenca sempre ha estat per sota de la mitjana d'agressions respecte els altres centres penitenciaris catalans, "ara sembla que s'està afegint a la dinàmica sense fre de violència" com ha passat, diuen, a Puig de les Basses, que "ja està a l'alçada de Brians 1 i Quatre Camins".

Amb la voluntat, doncs, de vetllar perquè aquestes agressions no es converteixin "en habituals" a Lledoners, des de CCOO demanen "voluntat política" al Departament de Justícia, una voluntat que passa, assenyalen, per "tractar-nos com a agents de l'autoritat" i per "aplicar correctament la llei pel que fa al procediment disciplinari i els programes de tractament". És per això que el sindicat reclama que el Comitè de Seguretat i Salut revisi "urgentment" el Protocol d'Agressions, sobretot pel que fa a les "polítiques de gestió respecte els interns".