Les noies de l'Avinent es jugaran dissabte a Madrid seguir a Divisió d'Honor per cinquè any consecutiu

L'equip manresà, que de moment és el que més punts acumula, haurà de competir amb set clubs més

Foto de família de l'equip femení de l'Avinent que participarà dissabte en el campionat a Madrid
Foto de família de l'equip femení de l'Avinent que participarà dissabte en el campionat a Madrid | CAM
NacióManresa
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:31h
Ja és el cinquè any que les noies de l'Avinent acaben la temporada competint en un dels certamens esportius més crucials: el que decideix quins equips mereixen pertànyer a Divisió d'Honor, la màxima categoria estatal de clubs d'atletisme. Enguany, la final del campionat se celebrarà aquest dissabte, 15 de juny, al Poliesportiu d'Aluche de Madrid. Dels vuit clubs que prendran part de l'encontre, el de la capital del Bages és el que més punts ha acumulat al llarg de la competició.

Per ordre, la classificació, de moment, deixa les de l'Avinent amb 5 punts; les de l'AD Marathon de Madrid i Ria Ferrol de Galícia amb 4; les del Súper Amara BAT d'Euskadi i les de l'ISS-L'Hospitalet amb 3, i les de l'Unicaja Atletismo de Jaén, les de Tenerife Cajacanarias i les de Juventud Atlética Elche, amb 2. A aquests punts s'hi hauran de sumar els que aconsegueixi cada club en la final de Madrid. El que quedi primer n'aconseguirà 8; el segon, 7; el tercer, 6; el quart, 5; el cinquè, 4; el sisè, 3; el setè, 2, i el vuitè, 1. Els dos equips que menys puntuació obtinguin baixaran a Primera Divisió.

La competició de dissabte es disputarà a una atleta per prova, fet que transformarà l'encontre en un esdeveniment "més obert a tot" i amb "molta més competència entre els vuit equips", manifesten des de l'Avinent, tot afegint que si no hi ha novetats de darrera hora "competirem amb la nostra formació de gala, recuperant la marxadora internacional Mar Juarez i a la saltadora manresana Emilia del Hoyo, acabada d'arribar del seu periple universitari als Estats Units".

Així doncs, les manresanes que prendran part en la final del compionat seran Laia Solà (en els 100 metres llisos); Mar Garcia (en els 200 metres llisos); Meritxell Tarragó (en els 400 metres llisos); Núria Tió (en els 800 metres llisos); Marina Guerrero (en els 1500 metres llisos); Meritxell Soler (en els 3000 metres llisos); Mercè Guerra (en els 3000 metres obstacles); Paula Raul (en els 100 metres tanques); Àngela López (en els 400 metres tanques); Mar Juarez (en els 5000 metres marxa); Sofia Zorrilla (en salt d'alçada); Mònica Clemente (salt de perxa); Emilia del Hoyo (salt de llargada); Júlia Quevedo (triple salt); Ainhoa Martínez (llançament de pes); Alba Estévez (llançament de disc); Blanca Garcia (llançament de jabalina), i Montserrat Montañés (llançament de martell). 

Pel que fa als relleus, les participants en la prova de 4x100 seran Laia Solà, Paula Raul, Mònica Clemente i Emilia del Hoyo o Mar Garcia. En els 4x400 prendran la pista Laura Bou, Núria Tió, Marina Guerrero i Meritxell Tarragó.