Esquerra, PSC i En Comú governaran Sant Vicenç de Castellet

Adriana Delgado, d'ERC, que va ser la llista més votada, serà la nova alcaldessa

Adriana Delgado serà la nova alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet
Adriana Delgado serà la nova alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet | ERC
Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:40h
ERC, PSC i EC han signat un acord per governar el proper mandat a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. Com ha avançat NacióManresa aquest dijous a la tarda, Adriana Delgado, cap de llista d'Esquerra, que va ser la llista més votada a les municipals, serà escollida alcaldessa en el ple de constitució d'aquest dissabte. Els resultats de les eleccions van donar un total de 5 regidors als republicans, 2 als socialistes i 1 als comuns, que sumen majoria absoluta en un consistori de 13 representants que completen els 5 regidors de Junts per Sant Vicenç..

L'acord de govern expressa, entre les seves bases, que es dona resposta a la voluntat de la ciutadania de formar un govern "des de la pluralitat, amb voluntat de canvi i en clau progressista i des del convenciment que cal garantir una majoria estable de 4 anys de govern a Sant Vicenç de Castellet per afrontar els reptes que el poble demanda". El pacte també especifica que aquesta nova etapa política "es basarà en el diàleg i el respecte a tothom; que prioritza, en la seva acció de govern, els valors de la igualtat i la justícia social i que es basarà, fruit del debat i consens, en els programes electorals de les forces signants". L'acord, a més, recull que cadascuna de les formacions "podran mantenir amb llibertat de vot els seus espais polítics propis". Per últim, hi ha el compromís de redactar un Pla de Mandat que concreti de forma executiva el desenvolupament de les propostes programàtiques

La signatura de l'acord ha tingut lloc aquest vespre a càrrec de, per part d'ERC, d'Adriana Delgado, cap de llista, i Albert Mulero, president d'ERC Bages; per part del PSC, Míriam Rubio Molina, cap de llista, i Cristòfol Gimeno, primer secretari de la Federació Bages, Berguedà i Solsonès; i per part d'En Comú, Joan Baptista Costa Blázquez, alcaldable, i Laura Massana, coordinadora d'EC Bages, Berguedà i Solsonès.