Se senyalitza el recorregut de la riera de Rajadell al seu pas per Manresa

Es tracta d’una nova actuació per millorar l’Anella Verda de la ciutat

per Redacció, 13 de novembre de 2009 a les 21:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La nova senyalització de la riera de Rajadell al seu pas per Manresa. Ajuntament Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha renovat la senyalització del recorregut de la riera de Rajadell al seu pas pel terme municipal de la ciutat. En concret, s’han instal·lat  44 suports verticals amb indicadors que assenyalen les diferents direccions a seguir i les distàncies cap als diferents punts d’interès que es troben al llarg de l’itinerari, que té 18,6 quilòmetres.
 

El disseny de la senyalització segueix el llibre d’estil de la nova imatge del patrimoni cultural i turístic de la ciutat, que es va començar a aplicar aquest any als principals punts d’interès dels sectors sud i est de les muralles. En aquest cas, la senyalització està referenciada amb el nom Manresa Anella Verda.
 
Aquesta actuació s’inclou en la renovació i millora de l’itinerari, que es va iniciar l’any passat amb l’arranjament de diversos punts de difícil pas. Per exemple, es va instal·lar una passera de fusta a l’entorn del gorg de les Escaletes, es va fer la connexió del camí dels Polvorers amb can Poc Oli i es va millorar la pujada del gorg Blau cap a la Morera.
 
Paral•lelament, aquest dissabte dia 14 de novembre els membres de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí faran la pintada de les marques de l’itinerari. D’aquesta manera es completarà la senyalització del recorregut i tan sols faltarà la col·locació de tres cartells informatius que s'estan dissenyant. L’Agrupament Escolta Antoni Gaudí ha apadrinat l’itinerari, i això significa que hi portarà a terme accions de custòdia i manteniment. En aquest sentit, el passat mes de juny ja hi va fer una acció de neteja com a activitat de final de curs.
 
Des de l’Ajuntament de Manresa s’està treballant per a recuperar i iniciar noves col·laboracions amb entitats de la ciutat que vulguin participar en l’apadrinament d’itineraris de natura i espais emblemàtics de l’Anella Verda, en la línia del que ja s’ha fet en els últims anys.
 
S’ha proposat l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí per apadrinar l’itinerari de la riera de Rajadell; l’Agrupament Escolta la Salut per apadrinar la ruta de l’Abat Oliba, i l’Agrupament Escolta Lacetània pel camí de Sant Jaume a Manresa. Aquestes entitats vénen a sumar-se a la Coodinadora de Jubilats i Pensionistes que apadrina la torre de Santa Caterina, el Centre Excursionista Comarca de Bages que apadrina l’itinerari del Collbaix i l’Agrupament Escolta Cardenal Lluch que apadrina l’itinerari del Cardener al Llobregat.

 

Participació