Sallent tanca el període de mandat rebaixant 7 punts el deute

L'Ajuntament de Sallent ha tancat la liquidació amb un endeutament del 38,19% i 3 milions d'euros de romanent a tresoreria per a despeses generals

Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:41h
La liquidació de l'any 2018 de l'Ajuntament de Sallent demostra la bona salut econòmica del consistori, amb un estalvi net l'any 2018 de 982.693,87 euros. Aquestes bones dades es veuen reforçades amb un romanent de tresoreria per despeses generals de més de 3 milions d'euros.

Els darrers anys han representat una gran inversió pel municipi de Sallent, més de 8 milions d'euros, que han permès la construcció d'equipaments i obres de gran envergadura, com ha estat el nou Espai Cultural Fàbrica Vella, la urbanització de la carretera, el nou ascensor o tota la obertura del poble cap al riu.

L'alcalde de Sallent David Saldoni, que deixa el seu lloc el proper dissabte dia 15, considera que: "aquests anys hem treballat molt per poder tirar endavant inversions que consideràvem prioritàries, i també en deixem moltes que volíem tirar endavant els propers mesos i que ja tenen el projecte i el finançament aprovats".

En aquest sentit, Saldoni destaca que "deixem molta feina preparada, aquest estiu havien de començar les obres de remodelació del passeig de l'estació, que uneix el poble amb l'institut, una obra per sobre dels 400.000 euros que ja està pressupostada per executar, així com les millores al camp de futbol, o la reforma de la Casa Museu Torres Amat, que recupera espais, avui inutilitzats, amb un pressupost per sobre dels 600.000 euros i que comencen en les properes setmanes".

Dins els projectes que explica Saldoni, la millora del Passeig de l'Estació és un projecte de pavimentació i reordenació de l'espai que uneix el poble amb l'institut i preveu una inversió per sobre dels 400.000 euros que està prevista al pressupost municipal. 

D'altra banda, dins el projecte dels fons FEDER es preveu reformar diverses plantes de la Casa Museu Torres Amat que permetran obrir nous espais, i assegurar els actuals. Està previst que aquestes obres comencin en les properes setmanes.

Dins el pla de reforma d'equipaments aquest estiu s'ha de desenvolupar la reforma de les grades, accessos i humitats del camp de futbol, així com la reforma del centre Puig Elias, amb un import total de 152.000 euros.

Per últim, també hi ha l'adequació dels espais de l'escorxador, trasllat de l'envelat i creació d'un nou espai cultural i de lleure, amb un import subvencionat de 140.000 euros, més disponibilitat pressupostària de 120.000 euros més.

Com a balanç, l'equip de govern està molt orgullós de la feina feta i deixa obres amb projecte i finançament aprovat per import sobre els 1,5 milions d'euros, juntament amb un romanent de tresoreria per despeses generals de 3 milions d'euros.

Saldoni manifesta que "el projecte més gran dels que han de començar els propers mesos és la nova residència. Aquest setembre tindran sobre la taula el projecte executiu per poder-lo licitar. Confiem que el camí engegat no s'aturi. El nou equip de govern pot comptar amb nosaltres per tot allò que necessiti. Personalment em tenen a la seva disposició".