​Pere Font serà el nou director d'«Els Pastorets» dels Carlins

L'actor santjoanenc agafarà el relleu d'Ivan Padilla, que enguany no participarà en el tradicional muntatge teatral

L'actor Pere Font agafarà les regnes de la direcció d''Els Pastorets' dels Carlins
L'actor Pere Font agafarà les regnes de la direcció d''Els Pastorets' dels Carlins | Eduard Sardans Del Rio
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:33h
El santjoanenc Pere Font agafarà les regnes, aquest any, de la direcció d'Els Pastorets dels Carlins, una tradició teatral nadalenca que s'ha dut a terme ininterrompudament des de l'any 1963 però que ja des del 1910 va començar a formar part del calendari interpretatiu de l'equipament situat al Centre Històric de Manresa.

Després d'interpretar, en els darrers tres anys, el paper de Satanàs, l'actor i director Pere Font agafarà el relleu del seu homòleg Ivan Padilla, que va dirigir l'espectacle del 2016 al 2018 i que aquest any no prendrà part de l'espectacle. "Cada tres o quatre anys sempre intentem fer un canvi de projecte i una mica de renovació del personal que hi participa", explica Josep Soler, president de la Fundació Cultura i Teatre (propietària dels Carlins), que argumenta que anar fent relleus periòdics "és imprescindible" perquè "Els Pastorets és un espectacle molt singular, amb un mateix text i un públic que es va repetint edició rere edició, i és important que els actors que el fan possible no caiguin en rutines".

Afirmant que seguir l'esquema argumental tradicional d'Els Pastorets dels Carlins és una premissa ineludible que s'imposa a les persones que agafen les regnes de la direcció, Soler també valora molt positivament l'"empremta personal" que deixen els encarregats de capitanejar el projecte; una empremta que aquest any es palesarà, sobretot, en les millores tècniques i d'escenografia que s'incorporaran.

I és que Els Pastorets d'aquest Nadal seran els primers que es representaran en una sala dels Carlins totalment renovada gràcies a les obres de millora que s'hi estan duent a terme. Segons ha avançat Soler, la inauguració oficial del nou equipament tindrà lloc al mes de setembre, "tot i que en aquests moments ja el tenim operatiu perquè hi ha moltes escoles que ens l'han demanat per a dur-hi a terme espectacles de final de curs".

Pel que fa al nou director, el president de la Fundació Cultura i Teatre confia que farà "molt bona feina": "el Pere ja ha dirigit algunes de les Innocentades de Manresa, on el volum de gent que hi actua és molt gran, com passa en els nostres Pastorets". A més, continua, "ja ha fet de Satanàs durant uns quants anys, i per tant ja coneix els ritmes i les dinàmiques de l'obra".

Pel que fa a la tasca directiva, Pere Font es troba repartint els papers protagonistes de l'obra. De moment, el que és segur és que ell repetirà en el paper de Satanàs, així com també ho faran Maribel Montardit en el d'Arcàngel Sant Miquel; Joan Domènec en el de Jeremies; Martí Mendoza en el de Getsè, i Josep Voserrais en el de Josep. Així mateix, l'espectador trobarà canvis actorals en els papers de Lluquet, Rovelló, Llucifer, Verge Maria, Isabeló o l'Àngel Caigut.