​ERC, JxCAT i PSC donen carbasses a Batanés i Gent fent Poble governarà Sant Fruitós en minoria

Les tres formacions han rebutjat la proposta de govern que els havia ofert l'actual alcalde en funcions

Acte de campanya de Gent fent Poble, en una imatge d'arxiu
Acte de campanya de Gent fent Poble, en una imatge d'arxiu | GfP
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:01h
Gent fent Poble haurà de governar Sant Fruitós de Bages en minoria després que tant ERC, com Junts per Catalunya com el PSC hagin rebutjat la proposta de govern que els havia fet per separat l'actual alcalde en funcions, Joan Carles Batanés, segons han confirmat els tres partits a NacióManresa.

L'agrupació d'electors, Gent fent Poble, que va ser la força més votada a Sant Fruitós de Bages el passat 26 de maig, va presentar el paral·lel una proposta de govern a cada una de les tres formacions amb representació al consistori. L'agrupació que lidera Joan Carles Batanés havia quedat a un regidor de la majoria absoluta.

Els republicans van ser els primers a rebutjar la proposta de govern tot just després de la primera reunió amb Gent fent Poble. Aquest dimecres ha estat el PSC, el soci de Batanés durant el darrer mandat, que ha declinat formar govern adduint "la deriva personalista" de l'alcalde. Finalment, també Junts per Sant Fruitós ha donat carbasses a Batanés rebutjant-li la proposta.

Gent fent Poble governarà amb 6 dels 13 regidors de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, si no hi ha una sorpresa d'última hora.