La CUP i ERC acorden compartir l'alcaldia de Navàs dos anys cadascuna

Les dues formacions han tancat el pacte que inclou un ampli govern de 10 regidors sobre 13

Genís Rovira, de la CUP, i Salvador Busquets, d'ERC
Genís Rovira, de la CUP, i Salvador Busquets, d'ERC | CUP/ERC
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 9:02h
La CUP i ERC de Navàs han arribat a un acord per compartir-se l'alcaldia durant el proper mandat i formar ampli un govern que serà de 10 regidors sobre els 13 totals del ple de l'Ajuntament, segons ha confirmat aquest dimecres NacióManresa.

Totes dues formacions havien obtingut 5 regidories en les eleccions municipals del passat 26 de maig, i la diferència entre totes dues formacions va ser de només 4 vots. La CUP, que havia governat amb una ampla majoria absoluta en el darrer mandat, va oferir de seguida a ERC la possibilitat de compartir l'alcaldia i a partir d'aquí va començar la negociació entre cupaires i republicans.

Inicialment la CUP va proposar formar un govern amb 8 regidories, deixant 2 regidors de la força que no ostentés l'alcaldia sense cartera, però finalment han acordat aprofitar els 10 efectius que sumen totes dues formacions per definir un govern de 10 regidors, que gairebé serà d'unitat ja que a l'oposició quedaran 2 regidors del PSC i 1 de Junts per Navàs.

El primer alcalde serà el cupaire Genís Rovira per recollir l'herència que deixarà a partir de dissabte el fins ara batlle, també de la CUP, Jaume Casals. I els dos últims anys de mandat recollirà la vara el republicà Salvador Busquets.

Finalment s'ha pactat també que totes les carteres de les regidories seran permanents durant els 4 anys del mandat, a excepció de la d'Hisenda, que recaura en un representant de la força que no tingui l'alcaldia.