El republicà Josep Maria Feliu serà alcalde de Navarcles amb el suport de la CUP i els comuns

El municipi bagenc tindrà el seu primer alcalde vinculat amb ERC des de temps de la República

Josep Maria Feliu serà el nou alcalde de Navarcles
Josep Maria Feliu serà el nou alcalde de Navarcles | AraNavarcles
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 9:04h
Ara Navarcles, la formació vinculada a ERC, la CUP i Navarcles en Comú han arribat a un acord de govern que farà alcalde de la població el republicà Josep Maria Feliu i Selga durant els propers quatre anys. El nou govern estarà format per 7 regidors en total, 3 dels republicans, i 2 tant dels anticapitalistes com dels comuns, en la població del Bages que ha obtingut uns resultats més fragmentats. Els altres grups del ple són Junts per Navarcles i el PSC, amb 3 regidors cadascú, però amb menys vots que Ara Navarcles.

Així, Navarcles tornarà a tenir un alcalde republicà des de temps de la República. Josep Maria Feliu recollirà el testimoni de Llorenç Ferrer al capdavant de l'Ajuntament, un Ferrer que tot i presentar-se fa quatre anys en una llista vinculada al PSC, en aquestes eleccions ha donat suport a la candidatura republicana.

L'acord pretén distribuir equitativament les tasques de govern, les regidories, les representativitats i la visibilitat entre les tres formacions. La primera tinència d'alcaldia serà per la CUP Navarcles i la segona per Navarcles en Comú, respectant l'ordre obtingut en els resultats de les eleccions.

Els propers dies es signarà l'acord de govern on es definirà el cartipàs i s'hi exposaran les línies mestres del projecte polític per al proper mandat.

Aquest dissabte 15 de juny, un cop finalitzat el ple extraordinari de constitució del nou Ajuntament a les 12 del migdia, les tres formacions que han assolit el pacte convidaran a un vermut a la Plaça de la Vila "per celebrar l'inici d'aquesta nova etapa".