Mig miler de persones exigeixen la llibertat dels presos a Manresa

Els manifestants s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament i han clamat per l'absolució

El president d'Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons, es dirigeix als concentrats
El president d'Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons, es dirigeix als concentrats | Pere Fontanals
Redacció
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 0:12h
Mig miler de persones s'han concentrat aquest vespre a Manresa per exigir la llibertat dels líders independentistes empresonats. Minuts després del que el judici al Tribunal Suprem quedés vist per a sentència, els manifestants han clamat per l'absolució dels presos i han fet una crida a la unitat i ha recuperar l'esperit de l'1 d'octubre. "Ho tornarem a fer", ha estat un dels càntics que més s'ha pogut escoltar. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural del Bages-Moianès, l'ANC i partits polítics i entitats sobiranistes, s'ha celebrat a les portes de l'Ajuntament de Manresa i ha acabat amb un clam a la "independència" i a la "llibertat".

Durant els parlaments, tant el president d'Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons, com el coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana de Manresa, Eudald Camprubí, han recordat les paraules de Jordi Cuixart davant del Suprem i com ha apel·lat al fet que protestar és la via perquè el poble avanci. "Aquesta concentració és una demostració de què una part important de la societat catalana considera que és un judici injust", ha insistit Corrons.
Camprubí, per la seva part, ha denunciat la repressió que es viu a Catalunya i ha fet una crida a recuperar l'esperit de l'octubre de 2017. "Aquell referèndum va ser possible perquè anàvem a l'una i és una obligació recuperar aquell esperit", ha dit, tot remarcant que "la desobediència és una obligació en societats modernes i això només pot continuar amb desobediència".

La concentració, que ha durat poc més de mitja hora, ha acabat amb els músics per la llibertat i els assistents interpretant els Segadors, abans d'entonar un clam a l'absolució i a la llibertat dels líders independentistes.

A la Catalunya Central altres ciutats com Berga, Igualada, Solsona i Vic també han celebrat aquest vespre concentracions per exigir l'absolució dels líders independentistes.