Marta Muixí debuta amb una segona posició a la Copa d'Espanya d'Ultres de la FEDME a Tenerife

La bagenca puja al podi a la Tenerife Bluetrail de 102 kilòmetres i presenta la seva candidatura al títol

La Marta Muixí durant la prova a Tenerife
La Marta Muixí durant la prova a Tenerife | Ian Corless
Redacció
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 10:06h
Marta Muixí s'ha estrenat a la Copa d'Espanya d'Ultres de la FEDME a la Tenerife Bluetrail amb un excel·lent segon lloc que la situa entre les favorites per endur-se la victòria final. La rajadellenca, actual campiona de Catalunya de la disciplina, s'ha marcat la Copa d'Espanya d'Ultres com a objectiu prioritari aquesta temporada.

La Tenerife Bluetrail, amb 102 kilòmetres i amb 6.700 metres de desnivell positiu, és la cursa més dura del circuit i travessa l'illa de Tenerife de sud a nord, incloent l'ascens gairebé fins el cràter del Teide a 3.555 metres d'altitud. Un total de 500 atletes han pres la sortida i Marta Muixí ràpidament s'ha situat al capdavant en categoria femenina. La corredora del Collbaix Celler el Molí ha liderat la prova fins pràcticament l'equador de la prova, on s'ha vist superada per la basca Leire Martínez. Martínez ha fet una cursa espectacular i s'ha imposat a la meta de Puerto de la Cruz amb un crono de 14 hores 26 minuts i 42 segons, per les 14 hores 49 minuts i 27 minuts de Marta Muixí. El podi l'ha completat Irene Guembe.

L'actuació dels corredores catalans a la Tenerife Bluetrail ha estat notable ja que Alberto Vinagre també ha ocupat el segon lloc del podi a l'ultra en categoria masculina, el trail de 67 kilòmetres l'han guanyat Abel Carretero i Sílvia Puigarnau, i Pau Capell s'ha imposat a la Marató.

La Copa d'Espanya d'Ultres de la FEDME es desplaçarà el proper 27 de juliol al Desafío Somiedo d'Astúries, que serà alhora Campionat d'Espanya de l'especialitat, i es tancarà al Gran Trail Costa Blanca d'Alacant al novembre. Entre els objectius de Marta Muixí hi ha també Ultra Pirineu que es disputarà a principis de novembre.