Els Mossos es «deixen veure» en zones de Manresa on hi ha repunt de petits delictes

Agents de paisà, uniformats i, fins i tot, ARRO, identifiquen joves, sobretot, d'origen magrebí, al Barri Antic i a l'entorn del carrer Major

12 de juny del 2019
Actualitzat a les 21:11h
Un vehicle dels ARRO de Mossos d'Esquadra a Manresa en una imatge d'arxiu
Un vehicle dels ARRO de Mossos d'Esquadra a Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa han intensificat la seva presència al carrer aquesta setmana per "deixar-se veure" entre la població jove, generalment d'origen magrebí, als que relacionen amb l'increment de la sensació d'inseguretat que part de la població viu, sobretot al Barri Antic i a l'entorn del carrer Major, on hi ha un edifici ocupat.

Agents uniformats i de paisà es fan veure entre grups de nois de poc més de 18 anys, i els identifiquen i els registren amb la finalitat "de conèoixer-los i que ens coneguin" a fi de fer baixar el nombre de furts i robatoris tant per estrebades i acaraments, com en domicilis i comerços que darrerament viuen un repunt a la capital del Bages. En algunes ocasions la tasca la porten a terme agents de l'ARRO amb les seves furgonetes.

Segons fonts policials, alguns d'aquests joves provenen d'altres poblacions catalanes i es queden a viure a la ciutat, a la casa ocupada del carrer Major o en altres habitatges, i des de la comissaria volen "que sàpiguen que a Manresa també hi ha policia".