Reconeixement

Jordi Savall rebrà el títol de Fill Adoptiu de Cardona durant el seu concert a la Col·legiata de Sant Vicenç

La vetllada, que es farà aquest diumenge, és un dels plats forts de la commemoració del Mil·lenari de la fundació de la col·legiata

per Redacció, 12 de juny de 2019 a les 14:09 |
Jordi Savall serà reconegut com a fill adoptiu de Cardona | ACN
Cardona celebrarà el proper diumenge 16 de juny dos actes d'especial rellevància que giraran entorn de la figura de Jordi Savall, personalitat musical de gran rellevància. Per una banda, protagonitzarà el concert estrella de la commemoració, aquest 2019, del Mil·lenari de la fundació de la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona. De l'altra, el músic rebrà, de part de l'Ajuntament de Cardona, el títol honorífic de Fill Adoptiu de la Vila de Cardona, precisament per la seva relació amb la col·legiata.

L'atorgament del títol honorífic es va aprovar per unanimitat de tots els grups en el ple del passat mes de maig. En aquella sessió, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, definia Savall com a "referent de la música medieval, renaixentista i barroca al nostre país i al món" i explicava la seva vinculació amb Cardona: "fa més de 30 anys que escull la canònica de Sant Vicenç per inspirar-se i gravar les seves composicions; li agraïm que hagi acceptat la distinció; és un ambaixador de Cardona i porta Cardona arreu del món".


Savall rebrà el títol a la mateixa col·legiata, just després d'oferir el concert que commemorarà el Mil·lenari de la fundació de la canònica de Sant Vicenç, que s'iniciarà a les 18.30 hores. A Cardona, presentarà ‘Diàlegs & Improvisacions', amb Ferran Savall i David Mayoral, una elecció molt personal de músiques que ens captiven per la seva tendresa i la seva bellesa. El programa és concebut com a diàleg intercultural que intenta mostrar o establir ponts vertaders: entre les músiques d'Orient i d'Occident; entre l'Antic i el Nou Món; entre les obres cultes i les obres populars sortides de les tradicions orals; entre les músiques antigues i actuals; entre les diferents generacions dels propis intèrprets, i també entre els intèrprets i el públic.

El concert està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Cardona Històrica i l'Ajuntament de Cardona i comptarà amb els parlaments de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i del director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda. 

L'entrada és lliure, tot i que l'aforament és limitat. Per aquest motiu, cal realitzar la reserva d'entrades (màxim 4 per persona) a l'Oficina de Turisme de Cardona (938 692 798) o a través de oficinaturisme@cardona.cat.

 

Participació