Món Sant Benet donarà la benvinguda, dissabte, a una nova edició del programa «Joves i Ciència»

En total hi participaran una cinquantena de joves d'arreu de Catalunya, que durant tres anys entraran en contacte amb el món de la recerca a través d'estades en centres d'investigació

El programa 'Joves i Ciència' engegarà la seva 12a edició aquest dissabte
El programa 'Joves i Ciència' engegarà la seva 12a edició aquest dissabte | FCLP
NacióManresa
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:31h
Món Sant Benet acollirà, aquest dissabte, 15 de juny, a partir de les dotze del migdia, una nova edició (la 12a) de Joves i Ciència, un programa impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera amb la voluntat de fomentar les vocacions científiques entre la gent jove. L'acte de dissabte servirà per donar la benvinguda als cinquanta estudiants que participaran en aquesta nova edició del projecte així com també per acomiadar els que acaben el programa aquest any. Tots ells tenen en comú la passió i l'interès per la ciència, la recerca i les carreres científiques.

En l'edició d'enguany s'han seleccionat dos joves de l'Alt Penedès, tres de l'Anoia, un del Bages, quatre del Baix Llobregat, tretze del Barcelonès, un del Garraf, tres del Gironès, tres del Maresme, un d'Osona, tres del Pla de l'Estany, dos del Tarragonès, onze del Vallès Occidental i dos del Vallès Oriental. Tots ells tindran l'oportunitat d'entrar en contacte amb la recerca científica i treballar amb investigadors de primer nivell.

Sobre "Joves i Ciència"

El programa Joves i Ciència va néixer el juny del 2008 i s'estructura en tres grans fases corresponents als tres anys de durada. En la primera, els cinquanta estudiants seleccionats entraran en contacte amb la recerca científica a MónNatura Pirineus, l'equipament que la Fundació Catalunya La Pedrera té a les Valls d'Àneu. Durant l'estada, els joves participaran en un dels cinc projectes científics plantejats pels investigadors.

Pel que fa al segon any, els participants tindran l'oportunitat d'incorporar-se en un equip d'investigació d'un centre de recerca local. Com a requisit per accedir a aquesta fase, caldrà haver escrit un article científic i cursar el batxillerat científic i/o tecnològic.

Per acabar, la darrera etapa del programa té per objectiu que els estudiants buquin, pel seu compte, un projecte de recerca a desenvolupar durant l'estiu de 2n de Batxillerat, ja sigui en un centre d'investigació local/internacional o en un programa internacional de ciència. Al llarg d'aquest últim any també se'ls oferirà l'opció de participar en un programa internacional de ciència o incorporar-se en un equip d'investigació d'un centre de recerca internacional.