Dionís Guiteras no repetirà com a president del Consell Comarcal del Moianès

ERC proposarà a la resta de forces polítiques un nou govern d'unitat a l'ens comarcal

Dionís Guiteras, en una imatge d'arxiu
Dionís Guiteras, en una imatge d'arxiu | Xavier Rius
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:38h
El republicà Dionís Guiteras no repetirà com a president del Consell Comarcal del Moianès, segons ha confirmat a NacióManresa. L'alcalde de Moià, que en aquest mandat que acaba també ha estat president de l'ens comarcal i Vicepresident de la Diputació de Barcelona, no repetirà al Consell Comarcal del Moianès.

Govern d'unitat

ERC preveu reeditar el govern d'unitat al Consell Comarcal del Moianès, repetint la fórmula que s'ha fet servir en els darrers quatre anys, els primers de la història de l'ens comarcal. Per assolir-ho, els republicans ja han traslladat la seva proposta a Junts per Catalunya i properament tenen previst transmetre-ho a la resta de forces amb representació, Castellterçol en Positiu, la CUP i el PSC.

Els resultats de les passades eleccions municipals del 26 de maig al Moianès van significar un repunt de vots i representants de Junts per Catalunya que, tot i així, no van aconseguir superar els republicans ni en vots ni en regidories, tot i que al Consell Comarcal han empatat a 7 consellers cadascú. La resta del ple comarcal es completa amb 2 consellers de Castellterçol en Positiu i la CUP, i amb 1 conseller del PSC.
 

Composició del ple del Consell Comarcal del Moianès resultant del 26-M. Foto: Generalitat


A hores d'ara, ERC no valora cap altre escenari que no sigui el d'un govern d'unitat, tot i que amb les forces d'esquerres sumarien per arribar a la majoria absoluta. Pel que fa a la presidència de l'ens comarcal, els republicans buscaran una alternativa a la de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, que en aquests últims quatre anys ha compaginat aquestes dues responsabilitats amb la de Vicepresident de la Diputació.
Arxivat a