Eleccions sindicals

CCOO s'imposa amb escreix a les eleccions sindicals de l'Ajuntament de Manresa

Ha obtingut majoria absoluta tant entre el personal laboral com entre el de funcionaris

per Aina Font Torra, Manresa, 12 de juny de 2019 a les 10:23 |
Les eleccions sindicals de l'Ajuntament de Manresa proclamen CCOO com la vencedora indiscutible | PFB
Comissions Obreres (CCOO) ha guanyat sobradament les eleccions sindicals de l'Ajuntament de Manresa, millorant considerablement els resultats que va obtenir en els passats comicis, en els quals també van ser la força més votada. Pel que fa als resultats entre els funcionaris, el sindicat comptarà amb 7 representants dels 13 totals que conformaran la Junta de Funcionaris, un més dels que va obtenir fa quatre anys. Pel que fa als 6 delegats restants, 1 provindrà d'UGT (fa quatre anys en va aconseguir 2), i 5, de l'USPAC.

Recordem que fins ara, l'USPAC no s'havia presentat a les eleccions sindicals de la ciutat perquè era el SPPM qui vetllava pels interessos de la Policia Local de Manresa. Tal com va informar aquest diari, però, els delegats del SPPM van decidir passar-se al bloc de l'USPAC "per falta de comunicació" amb l'anterior sindicat. Sigui com sigui, aquest canvi de rumb no ha fet variar el resultats obtinguts respecte les eleccions passades.


Referent al Comitè de Personal Laboral (constituït per 9 delegats sindicals), els votants han donat la majoria absoluta a CCOO, que passarà de comptar amb 6 representants a tenir-ne 8. Aquest augment en els vots pot deure's al fet que enguany, la CGT (que durant aquest mandat comptava amb 2 delegats) no s'ha presentat als comicis. El novè representant que conformarà el Comitè de Personal Laboral al llarg dels propers quatre anys serà de la UGT, igual que en el passat mandat.

Malgrat que encara falten uns quants dies perquè s'aprovi la composició final de tots dos òrgans, tot apunta que els presidents tant de la Junta de Funcionaris com del Comitè de Personal Laboral seran de CCOO. En el primer cas, i tal com ha pogut saber NacióManresa, el més probable és que presideixi la Junta Montserrat Corominas, que substituiria el fins ara president Joan Pujols (del SPPM). Referent al Comitè de Personal Laboral, la situació fa pensar que Enric Pararols revalidarà el càrrec.

 

Participació