Bona acollida a l'estrena del nou espai del Clos del Castell de Súria en el marc de les Espurnes Barroques

Nou espai del Clos del Castell entre el Castell de Súria i l'Església del Roser
Nou espai del Clos del Castell entre el Castell de Súria i l'Església del Roser | AjSú
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:36h
El nou espai del Clos del Castell va obtenir una bona acollida en la seva presentació pública, el passat diumenge, amb motiu de les activitats del 2n Festival Espurnes Barroques al Poble Vell de Súria. Les obres d'habilitació han fet possible la reobertura de l'antic portal del Castell, que a partir d'ara serà l'entrada per visitar el Centre d'Interpretació que acull aquest edifici històric.

El Clos del Castell consisteix en un terrat visitable sobre la coberta de la nau nord de l'Església del Roser, des de la rampa de l'actual accés al Castell fins a l'alçada de l'absis del temple. L'habilitació d'aquest espai també ha generat dues mirandes panoràmiques, fins ara desconegudes, i una nova perspectiva de l'emblemàtic campanar del Poble Vell.

L'antic portal del Castell era tapiat des de mitjans del segle XIX, quan es va portar a terme la darrera ampliació de l'Església del Roser. Les obres també han fet possible la reconstrucció de parts malmeses d'alguns contraforts del temple i la renovació de les conduccions d'aigües de bona part de la seva coberta.

L'actuació va ser impulsada per l'Ajuntament de Súria per tal d'avançar en la connectivitat d'aquests edificis històrics i crear nous circuits de visita. El projecte ha estat realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació i acceptat per la Parròquia de Súria i el Bisbat de Solsona com a institucions titulars de l'Església del Roser.

Durant la presentació publica del nou espai, l'alcalde en funcions, Josep Maria Canudas, va parlar sobre la importància d'avançar en la valorització patrimonial del Poble Vell. També va agrair el suport de la Diputació i de les persones que han fet possible aquesta millora.

Per la seva banda, l'autora del projecte, l'arquitecta Clàudia Sanmartí, va destacar l'interès de l'Ajuntament per tal que el Clos del Castell fos un espai coherent, respectuós i plenament integrat en el conjunt patrimonial del Castell i de l'Església del Roser.

Concert, taller i tast barroc, dins del Festival Espurnes Barroques

Coincidint amb la presentació del Clos del Castell, el grup Sons d'Antiga va oferir un concert i un taller d'instruments barrocs a l'Església del Roser, dins de la programació del 2n Festival Espurnes Barroques i en col·laboració amb l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El nou espai va acollir un tast barroc, preparat pel Casal de la Dona.

El concert va ser presentat pel director artístic del Festival Espurnes Barroques, Josep Barcons, i pel tècnic de Cultura de l'Ajuntament i membre de l'equip organitzador del Festival, Josep Peramiquel.

Súria també va participar l'any passat en la primera edició del Festival Espurnes Barroques, que vol contribuir a la difusió i valorització del patrimoni barroc de la Catalunya central i el seu entorn.
Arxivat a