Grup Soler ven la seva part de la UTE Sanejament Manresa a FCC, que controlarà la concessió de neteja

La delicada situació financera del grup bagenc arran de la seva implicació en el cas 3% el porta a despendre's del 20% que tenia de la Unió Temporal d'Empreses

Contenidors al carrer Francesc Macià de Manresa
Contenidors al carrer Francesc Macià de Manresa | Pere Fontanals
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:12h
Fomento de Construcciones i Contratas tornarà a controlar totalment el servei de sanejament de Manresa després que hagi arribat a un acord amb el Grup Soler per adquirir-li el 20% que Soler Global Service tenia en la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Sanejament Manresa, que fins a dia d'avui gestionaven les dues companyies.

El Grup Soler passa per una delicada situació econòmica arran dels diferents conflictes judicials en que s'ha vist implicat en el cas del 3%, sobre presumptes pagaments il·lícits a fundacions vinculades a CDC a canvi de l'adjudicació de contractes per part de l'administració i que va comportar que el seu director executiu, Jordi Soler, fos detingut i hagués de declarar com a imputat en els jutjats.

Aquesta venda comportarà una subrogació administrativa del servei de la UTE Sanejament Manresa a favor de FCC, que al trobar-se com a única integrant de la UTE, no pot continuar fent la neteja i recollida de brossa de la capital del Bages amb aquesta figura jurídica pensada per prestar un servei de forma col·legiada. Els canvis també afectaran els treballadors del servei de sanejament que també veuran subrogat el seu contracte cap a FCC.

L'actual concessió pel servei de neteja i recollida de brossa a Manresa caducarà el proper 1 de maig de 2021, però hi ha la possibilitat que l'Ajuntament la prorrogui per 10 anys més.

El cànon anual del servei quan es va concedir la concessió, el 2011, era de gairebé 6 milions d'euros amb l'IVA inclòs. Per a 2019, el pressupost contempla 2,8 milions per a la recollida de residus i 3,6 milions per la neteja de la via pública. Aquesta xifra la converteix en la concessió més important de l'Ajuntament pel que fa a desembolsament econòmic, i en la segona partida pressupostària només per darrere del retorn de crèdits.