Mig miler de persones celebren els 60 anys de Grup Llobet amb una gran festa al Celler Abadal

L'empresa va convidar diumenge a treballadors i a les seves famílies a una jornada de celebració a Santa Maria d'Horta d'Avinyó

Celebració dels 60 anys de Grup Llobet
Celebració dels 60 anys de Grup Llobet | Grup Llobet
Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:54h
Grup Llobet va reunir, aquest diumenge, prop de mig miler de persones per celebrar els 60 anys de vida de l'empresa, en una gran festa d'aniversari al Celler Abadal. La jornada, en la qual l'emoció, la gratitud, la gresca, la companyonia i el bon menjar (no podia ser d'altra manera!) van alçar-se com a autèntics protagonistes, va convertir-se en l'acte central de l'any de commemoració de les sis dècades de vida del grup empresarial. Ignasi Llobet, director general de Grup Llobet, ho va deixar molt clar ja a l'inici del seu sentit discurs d'agraïment: "no us podeu imaginar com sento avui: reconfortat, acompanyat, agraït i il·lusionat de tenir-vos aquí, en aquesta celebració tan especial". 

Grup Llobet va obrir l'estiu de l'any 1959 el seu primer supermercat, convertint-se en un dels primers de tot Catalunya, i ahir va voler celebrar l'efemèride i compartir-la amb totes les persones que l'han fet possible: des de la mateixa família Llobet-Vendrell, encapçalada pel matrimoni fundador de l'empresa, Ramon Llobet i Rosa Maria Vendrell, fins als centenars de treballadors que té el grup empresarial, molts dels quals van assistir-hi acompanyats de les seves famílies. 

La gran festa d'aniversari, que va congregar un total de 480 persones, va engegar ben d'hora al matí: a partir de 2/4 de 9 es van organitzar activitats esportives per a tothom qui volgués participar-hi. Per una banda, va tenir lloc una sortida amb bicicleta de 20 quilòmetres, de la mà de Triskel 365, amb punt de sortida i arribada al Gimbe i amb un avituallament de Suquíssims; i, per l'altra, es va organitzar una caminada per descobrir la Manresa històrica, també amb punt de sortida i arribada al Gimbe. 

A partir de 2/4 de 12 del migdia van iniciar les activitats al Celler Abadal, a Santa Maria d'Horta d'Avinyó. Es van realitzar dues sessions de cata de vi amb maridatge; dues visites guiades al celler, que van mostrar les instal·lacions i els processos d'elaboració del vi; i dues sessions de la ruta fins les barraques de vinya, que van permetre conèixer l'origen i la funcionalitat d'aquestes construccions de pedra seca. Totes les activitats van tenir un elevadíssim nombre de participants. 

Paral·lelament, durant tota la jornada, al celler Abadal es van oferir d'altres activitats que no requerien inscripció, com ara l'espai amb el Fotomatón per a la Memòria, en el que els assistents es podien fer fotos instantànies per tenir un bonic record de la jornada, o el museu de la indústria i el transport d'Abadal, en el qual es podien descobrir les eines, transports i maquinària amb els que s'elaborava antigament el vi. D'altra banda, es va habilitar un espai pensat per als més menuts, amb un gran inflable, una zona amb diverses manualitats i tallers, jocs amb paracaigudes, un espai amb taules de ping-pong i d'altres jocs de pilota; acompanyats d'un grup de monitors. 

El dinar va consistir en un aperitiu, en el que es podien tastar els millors productes de Grup Llobet i, un segon plat, en el qual es van oferir unes delicioses paelles i fideuades. En acabar l'àpat, va tenir lloc el Llobet Challenge, en el que, imitant Manequin Challenge, tots els assistents van posar estàtics, mostrant un missatge escrit en una cartolina, davant d'una càmera que els anava gravant. Un record formidable de la jornada. 

A l'hora dels postres, va tenir lloc el moment més emotiu de la festa. Ignasi Llobet va pujar a l'escenari per pronunciar un sincer discurs d'agraïment. Va recordar els inicis d'aquell supermercat pioner, en el qual els seus avis van tenir "una simple i alhora innovadora idea: crear una botiga d'autoservei", que va significar "una autèntica revolució"; i com els seus pares, el Ramon i la Rosa Maria, "van viure" i "sobretot, provocar uns canvis" que els han portat fins on són avui. Ignasi Llobet va recordar el paper fonamental dels treballadors: "Grup Llobet porta 60 anys d'evolució estratègica, 60 anys que han servit per incorporar persones fonamentals en aquest projecte, vosaltres, persones que formeu part de la nostra família"; i, finalment, va donar les gràcies, emocionat, als seus pares, esposa i fills, a qui va convidar a pujar a l'escenari amb ell per bufar les espelmes del 60è aniversari. Ramon Llobet, visiblement conmogut, també es va adreçar als assistents amb un missatge d'agraïment. 

La festa, que va prosseguir amb música, ball, es va allargar fins al vespre.