Estiu

El 16è Mundialet intercultural de futbol de Manresa arrenca aquest dissabte al Congost

Enguany hi haurà competició en la categoria absoluta, femenina i veterans

per Redacció, 10 de juny de 2019 a les 13:52 |
Presentació del Mundialet Intercultural de Furbol | AjM
El Mundialet Intercultural de Manresa arriba enguany a la seva 16a edició i convertit en un esdeveniment esportiu clàssic de l'estiu esportiu manresà i comarcal. Són 16 anys de molts esforços i treball en equip de molta gent i entitats, de forma especial els seus organitzadors: la ONG Diapo, a la qual cal sumar el suport del Centre d'Esports Manresa, Caritas arxiprestal i l'Ajuntament de Manresa, entre d'altres col·laboradors.

A l'entorn del futbol, aquesta pràctica esportiva esdevé una gran eina i una gran experiència de convivència en la diversitat i, en tractar-se d'un torneig intercultural, hi conviuen i participen gent arribada de diversos llocs del món (Europa, Àfrica, Amèrica, etc), o bé ja nascudes ja aquí, exemple de com n'és de diversa la ciutat de Manresa, que compta amb població provinent de 108 països diferents.


L'acte de presentació de la nova edició del torneig s'ha fet aquest dilluns al migdia i ha anat a càrrec de la regidora de Cohesió Social en funcions de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; Arcadi Prat (Federació Catalana de Futbol); i representants de l'organització Moctar Thera (Senegal-ONG Diapo), Luis Villa (C.E. Manresa); Jorge Pulido (speaker); i Veronica Jaramillo (Equador); així com alguns jugadors i jugadores dels equips participants.

Mercè Rosich ha mostrat la seva satisfacció per presentar una nova edició "d'una festa de la integració i de la cohesió entre les diferents entitats socials i de nouvinguts de Manresa". La regidora ha qualificat la roda de premsa de "molt especial per a mi" perquè "és la última que faig després de 8 anys a l'Ajuntament". En aquest sentit, tots els assistents han tingut de paraules "d'agraïment" a la regidora "pel seu suport i presència al torneig al llarg de tots els anys".

Luis Villa ha destacat la "continuïtat del Mundialet" i la "consolidació" del torneig femení. També ha avançat que l'any que ve molts equips de joves de l'ONG Diapo jugaran al camp de Les Cots.

Jorge Pulido ha manifestat que "el Mundialet està més viu que mai" i ha explicat en aquesta edició tenen previst donar molt més color a la cerimònia d'inauguració d'aquest dissabte amb actuacions musicals i ha subratllat l'augment del suport al torneig d'algunes empreses i marques comercials com Decatlhon.


Moctar Thera ha posat en valor els setze anys d'història del torneig, el seu creixement, i sobretot "la importància del futbol com a eina d'integració, que ens ajuda a conviure i fer que les diferents persones i comunitats ens coneixem millor".

Veronica Jaramillo ha parlat del torneig femení, que any rere any guanya en participació i expectació, fet que també ha estat corroborat pel representant federatiu, Arcadi Prat, que ha reconegut "l'evolució i la millora tècnica del futbol femení els darrers anys".  

Cerimònia d'inauguració, dissabte a les 16.30 h

El dia de la inauguració serà aquest dissabte 15 de juny a les 16.30 h a l'Estadi del Congost, un acte o s'hi farà la desfilada de tots els equips participants. L'any passat l'equip de Xile va ser el guanyador del torneig i farà el partit inaugural amb Paraguai.

Els diversos tornejos que s'agrupen al voltant del Mundialet tindran lloc des del dissabte 15 de juny i fins el diumenge 28 de juliol al Congost, on hi haurà la gran final.

A la categoria absoluta hi participaran 12 equips, en representació de 12 països diferents, dividits en quatre grups: 

Grup A: Xile - Paraguai - Brasil
Grup B: Colòmbia - Gàmbia - Veneçuela
Grup C: Marroc - Senegal - Hondures
Grup D: Argentina - Equador - Bolívia

A banda de la categoria absoluta, hi ha com altres anys, diferents categories:

La categoria de Veterans, que jugaran dissabtes i diumenges, amb la participació de 12 equips, també dividits en quatre grups:

Grup A: Perú - Holanda - Mèxic
Grup B: Paraguai - Colòmbia - Marroc
Grup C: Bolívia - Equador - Mauritània
Grup D: Rep. Dominicana - Qatar - Catalunya

La categoria Femenina, ja ben consolidada, compta amb 8 equips:

Grup A: Argentina - Equador - Colòmbia 2 - França
Grup B: Colòmbia 1 - Brasil - Catalunya – Paraguai

Comencen el diumenge 16 de juny (16h) i acaben el diumenge 28 de juliol, data de la final.

 

Participació