El manresà Albert Palomar estrena «Les llengües mortes», el primer videoclip del seu últim disc

El muntatge del clip ha anat a càrrec d'Aviram Films, la productora audiovisual del mateix cantautor

NacióManresa
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:37h
Frame del videoclip 'Les llengües mortes', amb Queralt Jorba i Daniel Joseph Hayes
Frame del videoclip 'Les llengües mortes', amb Queralt Jorba i Daniel Joseph Hayes

El cantautor manresà Albert Palomar ha tret a la llum el primer videoclip del seu darrer disc, La llosa del cavall, un treball que va presentar el passat 30 d'abril a la Sala Petita del Kursaal i que va esdevenir una realitat gràcies a la col·laboració de setanta-cinc mecenes anònims que van col·laborar econòmicament en la campanya de micromecenatge que Palomar va dur a terme a través de la plataforma Verkami.
 
La llosa del cavall és un disc de deu cançons de pop tranquil i lluminós amb unes lletres que deixen de banda la introspecció i l'onirisme que fins ara havien caracteritzat el cantautor i se centraran en les relacions inerpersonals.
 
La cançó que Palomar ha escollit per transformar en videoclip ha estat Les llengües mortes, una peça que "parla d'una relació de parella que vol ser però que sap que no pot ser; que vol i que dol", diu el mateix músic, tot afegint que, "es tracta d'una una lluita per recuperar l'amor inicial". L'audiovisual -que té com a escenaris el bosc de la Suanya i l'estudi de gravació del mateix Albert, Aviram Estudi- ha estat rodat i muntat per Aviram Films, productora audiovisual de Palomar.

En Les llengües mortes, els ballarins que hi apareixen són l'americà Daniel Joseph Hayes (fundador del touchandplay.org, festival que explora les relacions autèntiques i el consens partint de la pràctica del contacte), i Queralt Jorba, ballarina i psicoterapeuta a través del cos i el moviment. "Junts, aprofundeixen en la improvisació performativa, així com en el moviment creatiu enfocat en el creixement comunitari", assenyala Palomar.
El videoclip de  Les llengües mortes es pot veure a través d'aquest enllaç.